Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/3554920 www.bgdnes.bg

Фолкпевец се кълчи на токчета

Иво АНГЕЛОВ


Фолкпевецът Ангел тренира в продължение на часове всеки ден, за да проходи на токчета, научи "България Днес".

Изпълнителят обаче не се качи на високи дамски обувки заради променени сексуални наклонности, а за да се включи в благородна кампания срещу насилието над жени. На дамския празник 8 март мъже решиха да походят с дамски обувки в центъра на София като част от инициативата "Извърви километър в нейните обувки". Международната кампания се провежда от 2001 г., а България участва за втори път, за да привлече общественото внимание върху проблема с насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз.

Реклама

"Майка ми почина, когато бях още малък. Израснах с баща си и той винаги ме учеше да уважавам жените. Казваше ми да се държа добре с тях, защото те заслужават", коментира пред "България Днес" Ангел. Той разказа, че имал 2 приятелки, които били малтретирани от гаджетата си. Едната била пребивана многократно от приятеля си, а веднъж дори се наложило Ангел да ги разтървава, за да не се стига до тежки последици.

"Не е важно как изглеждам на токчета, а че повече мъже трябва да се включат в кампанията и да спре тормозът над жени. Надявам се в събота да ни раздадат обувки на по-ниски токове, защото ми беше много трудно с тези на приятелката ми. Не мисля, че мога да мина 1 км с тях. Като видим хубава жена на високи токове, си мислим колко е секси, но не и че й е много трудно да се движи. Аз се опитвам вече дни наред да се научи да ходя на токчета - тренирам упорито, за да мога да изглеждам добре в събота", обобщи фолкизпълнителят.

Според статистиката всяка четвърта жена в страната е жертва на домашно насилие, a около 250 000 българки са ставали обект на сексуален тормоз. Шествието на токчета тръгва от кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" в София в 12 часа на 8 март. В кампанията ще участват още журналистът Драгомир Симеонов, главният редактор на в. "24 часа" Борислав Зюмбюлев, маркетинг специалистът Ален Попович, спортният коментатор Камен Алипиев и блогърът Мартин Ангелов, като не е изключена появата на още популярни личности.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама