Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4396769 www.bgdnes.bg

Ники М. сменя колите с яхта

След като юрка почти всички марки спортни автомобили, националният ни футболен вратар Николай Михайлов е запленен от идеята да си купи яхта, разкриха пред "България Днес" негови авери от години в "Левски".

От края на лятото Ники е в турския "Мерсин", кръстен на едноименното средиземноморско пристанище. Милионният град е известен в южната ни съседка освен като "втората столица" и като "турския Монте Карло". Но не защото там има казина, в Турция те са забранени, а заради това, че е най-голямото яхтено пристанище в страната. Само кейовете за големи кораби в Мерсин са 45, а около тях акостират и са на постоянен пристан стотици по-малки плавателни съдове.
Една от причините Михайлов-младши да обмисля решението да си купи яхта е престижът да си привържеш собствената лодка на док. С такива в милионния град разполагат местни бизнесмени, политици, артисти и личности от хайлайфа. А е известно, че Ники държи да е сред тузарите.

Другото, което е подтикнало вратаря към идеята, е, че вече се е возил няколко пъти на яхти на някои от новите си приятели и много му е харесало да пори вълните и да се излежава на палубата под топлото средиземноморско слънце.
Още повече че в Мерсин иде времето да се купува плавателен съд, тъй като наближават единствените два неподходящи за морски разходки месеца по тези места. Заради това цените на баровските морски лодки стават малко по-евтини. Според ценоразписа на търговците в Мерсин, 7-8-метрова яхта на старо с луксозно обзавеждане може да се намери за около 30-40 000 евро. Парите са нищожни в сравнение с тези на ламборгинито или ферарито, които са в гаража на футболиста.
Когато човек си купи плавателен съд, дори на старо, има правото да смени името му, та в тази връзка приятелите на Михайлов се шегуват дали морското му возило няма да се казва "Алисия".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама