Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4406798 www.bgdnes.bg

Шерлок Холмс стана Франкенщайн

Култовият британски детектив Шерлок Холмс се превърна във Франкенщайн.

Чудовището от романа на Мери Шели оживява в пълна сила на сцената на Националния театър в Лондон за кеф на хиляди зрители. Необикновеното превъплъщение продължава 2,5 часа. Това е времето, необходимо на гримьорите да преобразят актьора Бенедикт Къмбърбач, който подлуди света със супер свежарското изпълнение на Шерлок в едноименния телевизионен сериал.

"С повече от литър кръв по лицето, шевове по цялото тяло и без прочутите къдрици Бенедикт застава напълно неразпознаваем на сцената, за да изпрати в делириум заклетите си фенове", гласи рецензия от постановката на известния режисьор Дани Бойл, който печели и "Оскар" за филма "Беднякът милионер". Фактът, че лицето на главния герой – Франкенщайн, е обезобразено до неузнаваемост от гримьорите, позволява на Къмбърбач да ползва и дубльор. И то не какъв и да е, а самия Джони Лий Милър ("Трейнспотинг").

"Когато Бенедикт има други ангажименти, на негово място застава не по-малко талантливият Джонатан", коментира британската преса. "И двамата обаче са категорични - процесът на превръщането на обикновен човек във Франкенщайн е доста болезнен и не е за хора със слабо сърце", допълват печатните издания на Острова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама