Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4410469 www.bgdnes.bg

Димитър Ковачев-Фънки: Този "ВИП брадър" е дъното

КОЙ Е ТОЙ

Димитър Ковачев-Фънки е роден на 19 януари 1960 г. в София. Първата му работа е на санитар в болница, днес той е музикант и бизнесмен. Съсобственик е на музикална компания "София мюзик ентърпрайсиз", която основават заедно със съдружника си Иван Несторов-Амебата през 1991 г. Зад гърба си двамата имат над 400 концерта на световни изпълнители и звезди. Фънки е женен, с две деца.

Венелина ИВАНОВА

- Здравейте, Фънки. Ще влизате ли във "ВИП брадър"?
- И аз четох тонове такива измислици. Истината е, че никой не ми е звънял. Никой не ме е поканил. Така че няма да влизам.

Реклама

- Гледате ли риалитито?
- Не много активно, но все пак хвърлям по едно око, като минавам с дистанционното през каналите. Нали и аз съм минал през тази трагедия...

- Това усещане ли остави у вас участието ви във "ВИП брадър" - усещане за трагедия?
- Не, брадърът винаги е много различен, но в момента той е просто дъното. Дай Боже ние да не сме били това, което аз сега гледам на екрана.

- На кого симпатизирате?
- На никого.

- Е, все някой не ви ли е сипматичен?
- Не, абсолютно никой от тези не ми е симпатичен. Никой! Ама никой! Те са просто кошмар, те са срамота. По-тъпи копелета не съм виждал, наистина.

- Гледате ли музикалното риалити "Х фактор"?
- От време на време го гледам. Много ми стана гот, като видях моя приятел Ачи например как им разказа играта на всичките.

- Как ще коментирате съдийството на Саня Армутлиева, Мария Илиева, Любо Киров?
- Аз съм участвали в този формат и съм много против позитивното мислене, ако ме разбирате какво искам да кажа. Този подход - "дайте да го погалим с перце, да му поникнат крилца и да литне", не ми харесва. За мен не е това начинът, по който трябва да се журира.

- А какъв е начинът според вас?
- Според мен трябва да се секат глави, образно казано, трябва да се раздават ритници, а не да се дундуркат участниците, но все пак това е според мен. Аз съм такава натура.

Реклама

- Знаете ли, че в Германия са направили издание на "БИГ брадър" с голи участници, затворени на един остров?
- Хахаха. Не знаех, от вас чувам.

- Вие бихте ли участвали в такъв формат?
- Първо да ви кажа, нямам нищо против голотата, защото съм бивш нудист.

- Защо бивш?
- Защото само като се погледна гол в огледалото, ми иде да избягам от себе си. А какво ми е виновен светът да гледа нек'во прасе как се търкаля по плажа.

- И все пак срещу каква сума бихте причинили на зрителите да ви гледат гол от малкия екран в риалити?
- Хахаха. Добре го казахте, причинил. Едва ли бих им го причинил, защото само като се погледна в огледалото, ми иде да се гръмна. Не че не харесвам голотата, усещането да си гол сред природата е най-хубавото изживяване. Пазя това чувство от едни лета от минали периоди от къмпингите "Веселие", "Смокиня" и усещането е неповторимо. Не че сега не ми се иска да съм един такъв строен, един левент, ама не съм.

- Какво правите за килограмите си, те проблем ли са за вас, или сте свикнали с теглото си?
- Аз не знам какво е да са ти проблем килограмите и не знам какво е да свикваш с тях. Тази моята шия не е от туршия, както са казали хората. Всичко при мен е от лапаницата, ама какво да направя, като обичам да си пийвам, да си хапвам и съм си бохем.

- Вярно ли е, че с Амебата сте в жесток конфликт?
- Това е измишльотина на някой малоумник, който не е наясно, че с Иван сме приятели още от ерата на динозаврите. Иван ми е като брат, това е писано от някой медиен идиот. А ние за сметка на това много добре си се разбираме и много добре си изкарваме двамата, както и добре си работим. Това е.

- Следите ли политическия живот?
- Аполитичен съм, но политиците трябва да са наясно, че колкото и да е дебел вратът и робската психика на народа ни, той още дълго няма да може да изтрае. Хората няма да издържат, притиснати са отвсякъде, а те, политиците, се занимават с глупости, машинации и простотии.

- Миналата седмица в разговор с Милена тя ми каза, че събира музиканти за благотворителен концерт за бедстващия пернишки китарист Стоян Стоянов. Той спи на пейка в парка. Познавате ли го?
- Много добре го познавам Стоката, но не само концерт, прави се и едно предаване за него, няма да остане той така на улицата. Разбрах дори, че и общинарите от Перник били пичове и са поели нещата в свои ръце, ще му дадат подслон.

- С Къци сте във вражда според жълтата преса. Скоро идвал ли е да пие бира в офиса ви?
- Скоро не е, но той май още е в Гърция, прибере ли се, задължително ще мине през офиса ми да си побърборим. Къци е пич. А най-тъпото е, че тъпанарите не могат да разберат, че животът си е живот, а екранът е съвсем друго нещо. И още нещо, трябва да разберат също така, че под слънцето има място за всеки от нас.

- Много се смея всеки път по време на интервю с вас, вие ме заразявате със смеха си. На какво се радвате в живота?
- Аз се радвам на малките неща. Постоянно оценявам дребните неща в живота и те ми носят позитивни чувства.

- Днес какво ви зарадва?
- Новите струни на бас-китарата ми ( бел. ред.- казва го гордо). Те ме зарадваха. Пафкам си пурата, и тя ме радва.

- По колко пури пафкате на денонощие?
- А, как по колко! Само по една. Повече не трябва.

- Повръщали ли сте като прохождащ пураджия?
- Не, но аз прохождах в света на пурата, заобиколен от верни приятели, които имаха отношение към пушенето на пури и ме инструктираха чинно даже как се пафка, дори ползваха и клетви като: "Не прави така, не прави иначе, че Хемингуей ще се обърне в гроба".
Пурата е изживяване като яденето. Никотинът не се поглъща, а се поема със слюнката, все едно ядете любимия си десерт, не се вдишва.

- Организирали сте с фирмата ви "София мюзик ентърпрайсиз" над 400 концерта на световни звезди. Има ли още тръпка, или всичко вече е просто бизнес?
- Вече имаме 25-26 години работа с фирмата. Първоначално бърках меломанщината с бизнеса, но после нещата улегнаха. Но винаги има тръпка.

- Кого си мечтаете да доведете у нас за концерт?
- Ако Джеф Лорбър дойде, аз ще подскоча до небето и няма да се отлепя от него! Ще съм пръв!

- Ами успех тогава!
- Благодаря.

Реклама
Реклама
Реклама