Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4412739 www.bgdnes.bg

Минчев се стиска за самолет

Иво АНГЕЛОВ

Лорд Евгени Минчев пътува в икономичната класа на самолет от София до Лондон, видя "България Днес".

Светският продуцент и пиар, който демонстрира тузарски начин на живот, се беше омешал със стотина пътници по време на редовен полет между двете столици миналата седмица.

Реклама

Още с появата си на Терминал 2 на столичното летище Минчев предизвика интерес и веднага събра погледите на пътниците, които не се осмеляваха да го заговорят, а само си шушукаха за него. Лордът чинно изчака качването на самолета, което се забави с близо половин час, като през това време убиваше скуката, четейки книга. Облечен с помпозни дрехи и сложил лъскави аксесоари, Минчев се качи в автобуса, който извозва пътниците от терминала до самолета.

"Сигурно се качва на автобус само на летището. Едва ли се вози с градския транспорт из София", коментираха българи, които също пътуваха към английската столица.

Шокът настъпи, когато лордът се качи на летателната машина и не седна на нито едно от местата в бизнес класата. Той се настани на първите седалки от икономичната класа, където се омеша с простолюдието. Пътници се учудиха, че популярната от светските среди личност не се е бръкнал с повече пари, за да ползва привилегиите на полета София-Лондон със самолетна компания.

Така редом с останалите стотина пътници Минчев получи сандвич със свинско филе и кашкавал, а за десерт - фирмено шоколадче. По време на тричасовия полет Минчев остана безмълвен и не помръдна от мястото си. Той стана далеч по-разговорлив, когато кацна на летище "Хийтроу" в Лондон. Там светският пиар беше заговорен от българин, който му се представи, че е от Пазарджик - града, в който лордът е израснал.

"Не съм ходил от много години в Пазарджик", призна откровено Минчев и акцентира, че е запознат, че животът там е труден и хората взимат малки заплати. След като багажът на светския хроникьор пристигна, разговорът със съгражданина му приключи и той пое към залата за пристигащи. Там беше посрещнат от мъж на средна възраст, който го откара с автомобил в неизвестна посока.

Лордът проведе и няколко телефонни разговора, в които говореше за съдебни дела. Вероятно е ставало въпрос за решението на телевизионната водеща Венета Райкова да го съди, защото в интервю той използва обидни квалификации за нейната хигиена. Евгени Минчев се е върнал години назад, докато е оглавявал светско издание, а Райкова е постъпила като репортер там.

Реклама

Пътуването на Минчев до Лондон беше заради гостуването му на бала на Британския кралски легион, който се организира под почетния патронаж на принцеса Беатрис, една от внучките на Елизабет II.

В „Голдсмит хол“ Евгени подарил на аристократката мак, изработен от чиста вълна. Цветето е символ на британските ветерани от войната, в чиято помощ е организиран и бляскавият годишен Poppy ball, подкрепен от членовете на кралската фамилия. В момента във Великобритания се провеждат множество кампании, които почитат смелостта на воините.

Според присъстващи на бала Минчев си поговорил с члена на британския парламент лорд Астор ъф Хивър и с президента на Британския кралски легион вицеадмирал Питър Уилкинсън. Именно за нуждите на легиона лордът решил да дари част от хонорара си от участието си в риалити шоуто "ВИП брадър".

По време на престоя си в Лондон Минчев се срещнал и с британския актьор Гай Сайнър, познат като майор Грубър от ситкома "Ало, ало". Сайнър е обещал да дойде в България на 3 декември, когато ще се проведе 25-ото юбилейно издание на "Бизнес дама на годината".

Снимки: Иво АНГЕЛОВ

Реклама
Реклама
Реклама