Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4435035 www.bgdnes.bg

Бербатов купува роял на Хасан и Ибрахим

Иво АНГЕЛОВ

Фондацията на футболиста Димитър Бербатов започна кампания за събиране на пари, с които да бъде купен роял на талантливите музиканти Хасан и Ибрахим. 10-годишните момчета успяха съвместно с малката Крисия да спечелят второ място на детската "Евровизия" и предизвикаха фурор с представянето си.

"Децата ми вече са стигнали на световно ниво и имат нужда от инструмент на световно ниво. Вкъщи имаме две пиана, които са счупени и постоянно ги ремонтираме. Но децата се изтормозиха", разказа пред "България Днес" бащата на близнаците - Дениз Игнатов.

Реклама

Той призна, че точно на счупените пиана Хасан и Ибрахим са се подготвяли за участието си на "Евровизия". "Не може да имаш счупена кола и с нея да се състезаваш във Формула 1. Въпреки условията децата успяха да се преборят за голям успех и победа. Защото за нас това е победа", добави още бащата на младите музиканти.
По негови думи новият роял ще струва между 15 000 и 20 000 лева, като точната цена ще зависи от марката на инструмента.

Фондацията призова в дарителската кампания да се включат и институциите, които в момента оказват внимание на децата. Най-малко 25 000 лева са необходими, за да бъдат закупени инструменти на Хасан и Ибрахим, както и на други две изявени деца на фондация "Димитър Бербатов" - Десислава Карагьозова (пиано) и Георги Димитров (китара).

"Хасан и Ибрахим са в такава ситуация, че не се нуждаят от бонбони и книжки, а от хубав музикален инструмент, който да не издава фалшиви звуци. Мисля, че дадоха много за България, помогнаха за обединението на страната и всеки вече знае с какво се занимават. Затова се надявам, че ще има хора, които са готови да помогнат. Те просто трябва да звъннат на телефоните във фондацията и оттам ще ги насочат", добави Игнатов.

Той пожела децата му да са живи и здрави и вярва, че им предстоят още много големи успехи. Самите те още са в еуфорично настроение след участието им в детската "Евровизия", но са готови да продължат да работят усилено, за да покоряват нови върхове. Близнаците свирят на пиано едва от три години, но вече имат редица български и международни награди. Лауреати са на няколко национални клавирни конкурса, сред които "Панчо Владигеров", "Димитър Ненов" и "Светослав Обретенов", както и на международни конкурси, сред които "Франц Шуберт", "Лист - Барток - Лигети" и други.

Победителите просълзиха Ламбо

Надя Панкова

С аплодисменти депутатите посрещнаха вчера Крисия, Хасан и Ибрахим. Сред най-емоционалните бе Стефан Данаилов, който се просълзи. Хлапетата гостуваха по покана на председателя Цецка Цачева. "Крисия е много уморена, но няма да се изплаши от депутатите", разказа пред "България Днес" майка й. Тя сподели, че от години семейството й е в приятелски отношения с Лили Иванова, но тя не е честитила на детето второто място на конкурса. "Ние от години не сме се чували с нея", каза още тя.

Реклама
Реклама
Реклама