Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4445033 www.bgdnes.bg

Слави събрал в дует Кали и Ламбо

Иво АНГЕЛОВ

Фолкпевицата Кали е записала преди 15 години обща песен заедно с любимия актьор на цяла България Стефан Данаилов. Това призна пред "България Днес" самата изпълнителка. Двамата били събрани за обща песен от Слави Трифонов.
Парчето носи загадъчното име "Парфюм" и е кавър версия на хита на "Бони М" Daddy Cool. "Тогава тъкмо бях откритие на „Българска музикална компания“, която беше собственост на Слави Трифонов. Заедно с Георги Милчев-Годжи решиха да експериментират и така дойде идеята за дует със Стефан Данаилов. Заради ангажименти от негова и моя страна така и не успяхме да се засечем заедно в студиото и всеки записа отделно своята част от песента. Затова и не мога да разкажа някаква история около парчето, тъй като реално с него не се видяхме. Всичките преговори се водиха от моите продуценти", сподели Кали.

Тя признава, че парчето така и не станало много популярно, тъй като в онези години се слушала предимно чалга, докато дуетната песен има повече денс звучене.
Фолкпевицата разказа, че 1999 година била изключително нестандартна за нея и й се случили поредица от неочаквани неща. Така в един момент се оказало, че тя работи заедно с Тончо Русев и Евтим Евтимов. Юксел Кадриев, който в момента е водещ на новините по Би Ти Ви, пък се снимал в клипа към песента й "Медовина". "Беше период на експерименти и продуцентите ми измисляха всякакви неща. Албумът, който също носи името "Парфюм", се получи доста нестандартен, но така или иначе си остава в историята. В музикалната компилация имам много тежки кючеци, но и запис със симфоничен оркестър. Направих и кавър версия на вечния хит на Кольо Гилъна "Леле, како", разказа още вечно положителната изпълнителка.

Реклама

Тя разкри още, че е една от първите артисти в България, която пуска собствен парфюм, логично носещ името "Кали". Специално за рекламната фотосесия за продукта тя облича булчинска рокля. "Ето че и булка съм била. Може и да не е било реално, но поне облякох рокля", заяви с чувство за хумор изпълнителката.

Кали призна още, че се чувства отлично след напускането на къщата на "ВИП брадър", където се представи изключително достойно. "Не мисля, че имам нужда от аклиматизация, защото не съм имала усещането, че съм се откъснала от света. Затова и сега съм добре", добави певицата, изпяла едни от най-големите хитове в родния попфолк.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама