Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4445100 www.bgdnes.bg

Фолкдивата Малина: Получих виза, взривявам САЩ

КОЯ Е ТЯ

Малина е огнената стихия на попфолка. Певицата, която в своя артистичен път признава само една посока - нагоре. Емблематична с танцувалните си умения и предизвикателствата, които постоянно поема. Родена е в Севлиево, но израства и живее в Ловеч. Първата й изява на сцена е на фестивалa за авторски песни "Тракия фолк 2000", където представя дебютната си песен "Любовната стрела". Още тогава прави впечатление на публиката освен с песните и с танците си. По-късно същата година излиза първият й видеоклип към песента "Само ти", която става и първият й хит. След като започва да се занимава професионално с музика, има участия в Германия, Великобритания, Испания, Швейцария, Белгия, Турция, Гърция, Албания, Кипър, Македония и др.

Борислав РАДОСЛАВОВ

- Малина, здравейте! Готвите се за най-мащабното си турне в цяла Северна Америка. Как върви подготовката?
- Да, наистина е така. Заминавам за САЩ и Канада на голямо турне. Отивам в моя любим период от годината - декември с коледните и новогодишните празници. Много им се радвам, както децата. Освен работата, за която съм се подготвила много професионално, мисля, че ще бъда заредена много емоционално.

Реклама

- Колко концерта влизат по списък?
- Около 14-15 в рамките на един месец. Тръгвам на 28 ноември и ще остана до 2 януари. Едновременно ще има концерти и в САЩ, и в Канада. Тоест няма да бъдат първо само в Щатите, а след това в Канада. Градовете са доста далеч един от друг. Ще се наложи да се лети много - например днес в Чикаго, утре в Детройт и Лос Анджелис.

- Защо така се разкъсва програмата?
- Не са наредени логично и в последователност, както би ни било най-удобно. Просто сме се съобразили с изискванията на собствениците на дискотеки и зали, където ще бъдат концертите. Задължително ще бъдат ангажирани дните от четвъртък до неделя.

- Няма да сте със семейството на празниците.
- За първи път в кариерата ми ще работя на Коледа и ще посрещна Нова година извън България. Досега съм имала страшно много предложения през годините като изпълнител. Никога не съм била без семейството си. Това е прецедент.

- Ще ви липсват ли?
- Да, до някаква степен ми е мъчно, защото това е наша традиция. Но се опитвам да съм изцяло позитивно настроена, да бъда жива и здрава, за да мога да представя на публиката това, което тя очаква от мен от доста време. Много покани имах за турнета. Все ги отлагах и си казвах, че има време. Не обичам дългите пътувания със самолет, но няма как. Поех ангажимента.

- Преди година не успяхте да се сдобиете с виза, този път тя вече е налице.
- Имаше такива спекулации, в които нямаше нищо вярно. Медийният интерес беше много голям, а случаят бе раздухан. Истината беше, че много дребни недоглеждания в документацията ни спряха за момент тогава.

- Сама ли ще бъдете, или ще имате екип?
- Ще бъда с моя бенд. Емил Михайлов - музикант с тъпан, и един изпълнител - Николай Соботинов, с когото работя от две години и е прекрасен изпълнител.

Реклама

- Имате и свой балет - VIP dance. Момичетата няма ли да ви придружават?
- Той изисква много по-сериозна организация и място за представяне на шоуто им. Ако всичко е наред, живот и здраве, следващата година планираме с Петя Романова, която е адвокат и живее от доста време в САЩ, с нейната компания да организираме такъв род шоу в специални зали с голяма сцена. С балета се готвим в много жанрове. Играе се на хип-хоп, поп музика, изобщо развиваме мултифункционална танцувална дейност. Много добре се получава.

- Ще пеете ли традиционни български песни наред с фолкхитовете?
- О, да. Репертоарът ми е готов да издържи над два часа и половина програма само със собствени песни. Но за първи път съм подготвила нещо по-различно от това, което пея. Ще има много изненади от мен и бенда. Цялата балканска палитра ще бъде застъпена плюс любимите български поп парчета и обичаните песни на емигрантите, които се слушат и у нас. Ще изпея и две-три любими хороводни китки, много македонски песни. А и такива, които публиката ще пожелае, подготвена съм и за дуетни изпълнения. Така че репертоарът е повече от 4-5 часа. Нямам никакви опасения. Навръх Нова година ще бъда в дискотека "Енигма" в Чикаго, която е най-голямата наша дискотека там.

- В предишно интервю за "България Днес" споделихте, че може да бъдете премиер. Сега как гледате на политическата обстановка?
- Следя политиката и без значение къде пея, първото нещо, което правя, като се прибера, е да науча новините. Нищо не ми убягва като важен аспект. Имам си своите пристрастия към политическа партия и политик. ГЕРБ наистина трябва да управлява и да бъде подкрепена.

- Одобрявате ли партньорите им от Реформаторския блок?
- Няколко партии са в РБ. Това означава няколко човека да седнат и да се разбират помежду си. Как ще се разбират те в бъдещо управление? Докато в ГЕРБ има доказани във времето хора като кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Моята препоръка е хората да не дърпат баницата, а да се върви напред. Казано е по народному, но описва добре политическата ситуация по време на политическите дискусии за съставяне на нов кабинет. А народът е обезумял, ужасно зле е и го виждам с очите си всеки ден. След като сме ги избрали тези хора, те са отговорни пред нас. Не трябва да има нищо скрито-покрито. Техните субсидии са от нас. В ГЕРБ ми хареса, че отстъпиха в името на доброто, обсъждаха и коментираха. Който иска да е с партията - да е с нея. Да се дискутират темите широко и открито и да се взимат правилни решения.

- В същото време хората се самозапалват и умират.
- Да, много тъжно. Познавах фотографката Лидия, която се самозапали. Виждали сме се по събития, беше лъчезарна. Но никой не знае какво е било в нейните мисли. Много тежко и трагично. Но това не е решението. Да пази Господ, но човек трябва да е твърд до последно, да се бори и да вярва. Ето - нищо не променя, а оставя сирак. Затова призовавам към твърдост, търпимост, вяра и обединение. Всичко зависи от нас самите. Никой няма да дойде и да ни помогне.

Реклама
Реклама
Реклама