Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4454739 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим изтощени

Иво АНГЕЛОВ

Близнаците пианисти Хасан и Ибрахим, които заедно с малката Крисия предизвикаха фурор на детската "Евровизия", са засипани с ангажименти и няма да имат много време за почивка. Това разказа пред "България Днес" техният баща Дениз Игнатов.
Веднага след участието им в международния конкурс 10-годишните момчета не спряха да обикалят из цялата страна, за да получават награди и да се срещат с политици на държавно и местно ниво. Въпреки това Хасан и Ибрахим в нито един момент не са споделяли, че са преуморени.

На талантливите пианисти им предстоят 4 концерта, на които отново да демонстрират колко виртуозни са на пианото. На 15 декември ще свирят със струнен оркестър в Добрич под ръководството на диригент Измирлиев. "Оттам вече ни изпратиха нотите за съвместното изпълнение. От няколко дни момчетата здраво се упражняват, за да се подготвят добре и да се представят на обичайното си високо ниво", коментира Игнатов.
Точно седмица по-късно Хасан и Ибрахим ще свирят в Димитровград на съвместен концерт с местната филхармония. На изявата на 22 декември обаче близнаците ще представят собствени произведения, като всеки ще се представи отделно. Само няколко дни по-късно момчетата имат един от най-важните си ангажименти. Росен Плевнелиев покани Хасан, Ибрахим и Крисия да участват в концерта "Българската Коледа", който традиционно се провежда в Народния театър на Коледа. Тези дни те участват в заснемането на видеоклиповете към кампанията.

Реклама

Дениз сподели, че коледната ваканция ще е идеална възможност синовете му да наваксат с учебния материал, които са пропуснали заради честите си професионални ангажименти. И докато другите деца карат шейни и играят на снега, Хасан и Ибрахим ще залягат над учебниците, за да затвърдят статута си на отличници.
"Те никога не са казвали, че са уморени. Като се наспят, и всичко се оправя. При тях няма умора и постоянно искат да работят, работохолици са. Искат да вървят само нагоре, но има още много неща, които предстои да покорим", каза още Игнатов.
Друг планиран ангажимент на близнаците е за следващата година - на 11 февруари ще свирят във Варна заедно с филхармонията на морската столица.

На 1 декември пък отново ще имат публична изява, която обаче не е свързана с музикалните им възможности, а по-скоро с популярността, която генерираха през последните седмици. Кметът на Шумен Красимир Костов лично ги е поканил да запалят коледната елха в областния град и по този начин да зарадват съгражданите си.
Игнатов пожела децата му да са живи и здрави и вярва, че им предстоят още много големи успехи.

"България Днес" помага на близнаците

"България Днес" реши да помогне на близнаците Хасан и Ибрахим да имат нормален живот.

От няколко години те имат проблеми с говора и заекват. Проблемът идва след скандал с тяхна учителка в детската градина. Оттогава момчетата се стресират и започват да заекват, особено когато са притеснени или са поставени под напрежение.
"България Днес" се свърза със специалисти в болница "Токуда" в столицата, които веднага изразиха готовност да помогнат на едни от най-талантливите деца в България. Логопед ще се срещне с тях за преглед, за да прецени кое ще е най-доброто лечение.
Бащата Дениз призна, че вече няколко лекари са били безсилни да помогнат на Хасан и Ибрахим да преборят проблема. "Водил съм ги на десетки лекари, но нито един не успя да им помогне. В Шумен сме обиколили много места, но сякаш не подходиха сериозно към проблема им и той така си остана във времето", добави Игнатов. По негови думи 10-годишните момчета имат нужда от наистина добри логопеди, които да им обърнат внимание и да работят с тях за оправянето на говорния дефект.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама