Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4458363 www.bgdnes.bg

Крисия пее на Обама

Иво АНГЕЛОВ

Талантливата малка певица Крисия (10 г.) ще пее днес лично на американския президент Барак Обама. Това разказа ексклузивно пред "България Днес" нейният баща Марин Тодоров.

Детето чудо ще представи гласовите си възможности в сградата на Европарламента в Брюксел, където Обама ще организира традиционната си закуска с политически лидери. На събитието са поканени гости от цял свят, като в списъка с посетители са предимно политици и благородници.

Реклама

Крисия е трябвало да отлети за столицата на Белгия още в понеделник вечерта, но не е имало свободни места в самолета. Затова заедно с майка си талантливото момиченце е излетяло вчера сутринта заедно с делегация от България. На традиционната закуска на Обама ще присъстват външният министър Даниел Митов и депутати от българския парламент.

"Държа да отбележа, че поканата Крисия да пее на това значимо събитие не е дошла от българска страна. От екипа на американския президент са наблюдавали изявите на дъщеря ми и са били изключително впечатлени. Те са предложили на Обама точно тя да пее и той се е съгласил. Получихме много мило писмо, в което поканиха Крисия да участва", разказа щастливият татко пред "България Днес".
Той призна, че благородници от цяла Европа ще присъстват на събитието, като единствено със сигурност се знае, че принцът на Монако Албер II ще пропусне престижното събитие. Домакин на тържествената закуска ще бъде председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

"Знам, че тази закуска е голям празник в политическия живот на американците. Затова е и много престижно, че Крисия ще представи България на такъв голям форум и ще повдигне още повече самочувствието ни", добави Тодоров.
На събитието в Брюксел Крисия ще изпее християнския химн Amazing Grace (б.р. - "Изумителна благодат"), който е една от най-популярните песни в САЩ. Талантливото момиченце ще представи и една българска песен, но до последно се колебае коя точно да бъде. Вариантите са два - "Детска планета", с която се представи на детското издание на "Евровизия" заедно с близнаците пианисти Хасан и Ибрахим, или "Моя страна, моя България", която е сред любимите й родни песни. Везните наклоняват повече към втората, но окончателното решение ще бъде взето в последния момент.
Тодоров призна, че дъщеря му не чувства умора от постоянните ангажименти, въпреки че постоянно се появяват информации, че 10-годишното момиченце едва смогва на темпото с постоянни участия.

"Не е казвала да чувства умора. Единственият проблем е грипът, който продължава да я мъчи. Хвана я още преди заминаването за Малта за "Евровизия" и още я държи. По едно време сякаш се беше пооправила, но пак се обостри. Възможно е да се е заразила от сестричките си, които ходят на детска градина, и те са лепнали вируса от другите деца", обясни Тодоров.

Крисия доби популярност с участието си в кастинга за млада певица в "Шоуто на Слави". След като спечели надпреварата, момиченцето бързо се превърна в любимка на цяла България и започна да получава професионални ангажименти. Досега връх в кариерата й беше участието на "Евровизия", но представянето пред Барак Обама има всички предпоставки да е ново върхово постижение. Неотлъчно до нея е майка й, която постоянно я придружава по време на участията и я подкрепя със съвети.
Очаква се Крисия да се завърне в България в петък, когато започва подготовка за следващия си важен ангажимент.

Заедно с Кирил Маричков за "Българската Коледа"

Крисия, близнаците Хасан и Ибрахим и легендата на българската поп музика Кирил Маричков участват в общ проект за благотворителната кампания "Българската Коледа".
Четиримата заснеха заедно клип, а на фона на техните лица актьорът Васил Михайлов разказва за благотворителната кауза. Засега още няма яснота дали те ще пеят заедно, но Маричков с охота помага на младите таланти в подготовката им за важния концерт, който традиционно ще се проведе на 25 декември в Народния театър в София.

Крисия и близнаците започват с репетициите в петък, за да имат време до Коледа да са на върхово ниво. Маричков не крие, че е впечатлен от момиченцето, което забелязал, че е винаги усмихнато.

Реклама
Реклама
Реклама