Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4459151 www.bgdnes.bg

Динката гони селянки с китара

Току-що по екраните се завъртяха "Съдилището" с Асен Блатечки, "Отрова за мишки" и "Потъването на Созопол" с Деян Донков и на хоризонта вече се задава нов БГ филм.

Не се надявайте в него да видите нови лица - отново в главната роля ще е Деян Донков, любимият на Радина Кърджилова. До болка познат, Динката ще играе ролята на... вокалист на рок банда.

Реклама

Филмът носи гръмкото заглавие "Каръци" и режисьор е актьорът Ивайло Христов, за когото това няма да е първо сядане на шефския стол. През 2010 г. звездата от "Секс, наркотици и рокендрол" засне и пусна по екраните "Стъпки в пясъка", който се радваше на солидна зрителска аудитория (не колкото "Мисия Лондон", но все пак).
Снимките текат в момента и се очаква да приключат около средата на декември. Локацията на продукцията не е нито Черноморието, нито София - двете най-обичани напоследък кино-, че и тв дестинации.

Този път клапата е щракнала в Кюстендил. Идеята да се заснеме филмът точно там е изцяло на режисьора Ивайло Христов. "Той има кюстендилски корени, баба му и дядо му са живели близо до Трето основно училище. Там им е била къщата. Преди години Ивайло Христов е бил стажант в Кюстендилския театър и може би това е наклонило везните, когато е трябвало да избира правилното място", казва директорът на театъра в Кюстендил.

Екипът е избрал различни места в града. Това са площад "Велбъжд", ДНА, старият плаж, ул. "Раковски", театърът - голямата зала, Трето основно училище, една от дискотеките и други. За Кюстендил това е първо заснемане на филм след близо 40-годишна пауза. Много от жителите на града помнят снимките на "Рицарят на бялата дама", както и "Мъже в командировка", но оттогава насам - нищо.

Ето какво казва и самият Ивайло Христов, който освен режисьор е и сценарист: "Тук хората са много приятни, дори онзи ден, като затворихме Железния мост за снимки, никой не възропта от това нещо. Кюстендил продължава да е един прекрасен град. Филмът ще бъде черно-бял, за да мога да покажа това, което изразяват лицата на актьорите. С "Каръци" искам да покажа проблемите, пред които се изправят младите хора. Аз досега във всички мои филми съм засегнал тази тема. В основата на сюжета е любовна история, любовен триъгълник. В една от сцените се казва, че "карък" е човек, роден в България. Основното послание във филма е нещо, с което кюстендилци ме изпревариха, а именно, показвайки гражданската си позиция".

"Предвиждаме и да направим една красива премиера в театъра в Кюстендил. Във филма има и доста статисти от града", заяви директорът на продукцията Любомир Анев.
Сюжетът, разказан от самия Ивайло, звучи така: "Каръци" е филм за едно тихо провинциално градче, в което почти нищо не се случва. Докато един ден не пристига рок група! Вокалистът (Деян Донков) силно впечатлява жителите на градчето, особено неговата дамска част. Една от тях е главната героиня, която мечтае да стане певица. В нейния образ влиза младата надежда на Народния театър Елена Телбис, партнира й Ованес Торосян, един от най-интересните и талантливи млади актьори.

Реклама

Това е тийнейджърска история за ученици от горните класове на гимназията, затова в лентата участват много млади и все още неизвестни актьори. Сред актьорския състав личи името на Ненчо Илчев.


Екипът на "Каръци" е същият като на "Стъпки в пясъка" дори и в актьорски план - и там роля имаше Деян Донков. Оператор е Емил Христов, който съвсем скоро направи своя режисьорски дебют с "Цинкограф: Цветът на хамелеона", който разказваше за комунизма и агентите на ДС по нетрадиционен начин.


Лентата ще се появи на екран през есента на 2015 г.

Реклама
Реклама
Реклама