Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4460685 www.bgdnes.bg

Крисия вдигна Европарламента на крака

Иво АНГЕЛОВ

Лили АНГЕЛОВА

Талантливата певица Крисия (10 г.) предизвика истински фурор сред десетки политици в Европейския парламент, където вчера имаше участие. Това сподели пред "България Днес" нейният баща Марин Тодоров, който за пореден път е много горд от успеха на дъщеричката си.

Малкото момиченце получи поредното си международно признание, след като бе поканено да пее в европейската институция. Крисия участва в традиционната молитвена закуска на политическо ниво, която тази година беше под патронажа на президента на САЩ Барак Обама. Самият той не е успял да присъства на мащабното събитие, но талантът на младата българка е бил забелязан от европейските политици.

Реклама

"Разговарях със съпругата ми и тя ми каза, че Крисия за пореден път се е представила перфектно. Присъстващите на събитието са станали на крака, за да я аплодират, и след това са искали да се снимат с нея за спомен", разказа Тодоров. Той не крие, че е щастлив от успехите на дъщеричката си и вярва, че ще има още нови постижения в музикалния свят. Евродепутатите са ръкопляскали на младия български талант повече от минута.

"Крисия се представи на много високо ниво и присъстващите станаха на крака, за да й отдадат нужното уважение. Идеята на молитвената закуска е да събере политически лидери от целия свят, обединени в идеята за мир. В закуската участват не само политици от Европейския съюз, но и от други държави", обясни пред вестника Свилена Дечева, учителката по солфеж на Крисия.
"Държа да отбележа, че поканата Крисия да пее на това значимо събитие не е дошла от българска страна. От екипа на американския президент са наблюдавали изявите на дъщеря ми и са били изключително впечатлени. Те са предложили на Обама точно тя да пее и той се е съгласил. Получихме много мило писмо, в което поканиха Крисия да участва", каза още преди участието й нейният баща Марин.

Пред значимите гости тя е изпяла християнския химн Amazing Grace ("Изумителна благодат" – бел. ред.), който е една от най-популярните песни в САЩ. Талантливото момиченце е представило и две песни на български език - "Детска планета", с която се представи на детското издание на "Евровизия" заедно с близнаците пианисти Хасан и Ибрахим, и "Моя страна, моя България", която е сред любимите й родни песни.
Крисия е в Брюксел не само с учителката си, но и със своята майка Ангелина. След края на изявата в Европейския парламент всички те са тръгнали на разходка из белгийската столица Брюксел, която е част от програмата на мащабното мероприятие.

"Чухме се по телефона и ми казаха, че отиват на разходка. Ще разгледат града, а Крисия ще може да си почине и да събере сили", добави Тодоров. По негови думи съпругата и дъщеричката му трябва да се приберат днес в България, като тя се подготвя за следващата си значима изява.

Крисия, близнаците Хасан и Ибрахим и легендата на българската поп музика Кирил Маричков участват в общ проект за благотворителната кампания "Българската Коледа".
Четиримата заснеха заедно клип, а на фона на техните лица актьорът Васил Михайлов разказва за благотворителната кауза. Засега още няма яснота дали те ще пеят заедно, но Маричков с охота помага на младите таланти в подготовката им за важния концерт, който традиционно ще се проведе на 25 декември в Народния театър в София.
Крисия и близнаците започват с репетициите в петък, за да имат време до Коледа да са на върхово ниво. Маричков не крие, че е впечатлен от момиченцето, което забелязал, че е винаги усмихнато.

Самата Крисия пък ще има доста да наваксва с ученето, тъй като напоследък често й се случва да отсъства от учебните занимания. Момиченцето обаче е амбициозно и винаги иска да е най-доброто, така че едва ли ще има трудности да навакса с учебния материал, който съучениците й вече са преминали.

Реклама
Реклама
Реклама