Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4475709 www.bgdnes.bg

Евгени Минчев: Не съм свалял Иво Аръков

Кой е той:

Евгени Минчев е известен ПР специалист и моден продуцент. Удостоен с рицарски титли за благотворителни инициативи. Организира светски събития като Руски бал и конкурса ДБизнес дама на годинатаУ. Работил е 6 години като ватман под номер 3111. Днес има 6 книги с поезия и проза.

Ина Илиева

- Как се чувствате вече повече от месец след напускането на "ВИП брадър"? Има ли моменти, в които съжалявате, че участвахте?
- Приемам живота като експеримент и не пропускам нито един шанс да му се насладя. "ВИП брадър" ми достави много радост и отново бих участвал. Веднага след излизането от къщата по мое желание се заех с обслужването на моите клиенти, както и организиране на конкурса ДБизнес дама на годинатаУ. Чувствата ми към това шоу са прекрасни, опознах себе си, преживях условията на луксозен, но опасен пансион, в който човек разкрива себе си и останалите, с които живее.

Реклама

- Може ли да се каже, че бяхте максимално себе си под покрива на Големия брат? Много от бившите участници твърдят, че камерите не показват истинската им същност.
- Естествено, че бях себе си. Само понякога като че ли бях леко превъзбуден, малко по-чувствителен към шумовете вътре, към различните типажи и все пак заради вниманието откъде може да излезе провокация или някаква подвеждаща мисия. Аз съм живял в подобна среда по време на военното училище, където съм учил, дисциплината ми е в кръвта и както в живота, и в къщата ставах в 7,30. Освен това имах и опита си на ватман, където съм добил навици, помогнали ми в шоуто. Относно камерите те не могат да променят един кадър. Чисто и просто може да бъде съотнесен към определено внушение, например както на мен ми се стори, че показаха мен и Иво Аръков, като изглеждаше, че го свалям... А ние просто си плачехме на рамото, но кадрите бяха близък план на моите сълзи. Но пък всички ние знаем къде отиваме, знаем, че не сме там, за да бъдем пощадени...

- Повече негативи или повече позитиви ви донесе шоуто?
- Аз съм напълно доволен! Негативите могат да се превърнат в позитиви, но това, което забелязвам, са нови фенове, одобрителни писма във Фейсбук, поздравления за участието ми.

- Беше ли Влади Въргала достоен за победата? Имахте ли свой фаворит?
- Влади има толкова много качества, че мястото му подхожда, но ако не бяха наблизо Уош МС например или Вулева, или други силни играчи. Аз не харесвам победители по съчувствие или съжаление, а ми се струва, че Въргала спечели точно на тази основа. Моите фаворити бяха Калканджиева (без Тачо), Вулева или Уош. Данчето загуби от това сравнение с Влади. Тоест да си втори след Въргала не е добре за нея. Излиза, че той е по-голямата звезда, а не е така.

- Поддържате ли връзка с някого от останалите съквартиранти? Имахте раздори с някои от тях в къщата. Изяснихте ли ги?
- На последното ми събитие "Бизнес дама на годината 2014" като мои лични гости присъстваха Ива Екимова, Камелия Тодорова, Марти Мартинов, Ели Гигова, Елена Кучкова, Кали и всички те бяха прекрасно облечени и развълнувани. Калканджиева дори получи приз за Бизнес дама - Вдъхновение. Онзи ден имах друго събитие, на което освен Жени присъства и Албена Вулева. Това говори, че тези хора проявяват уважение към мен и към труда ми. Ако под раздори имате предвид няколко реплики с Кали и Ива, то очевидно това са неща, останали в къщата.

- Едни от най-острите конфликти бяха с Йорданка Христова и Камелия Воче. Воче дори сподели, че има намерение да ви съди, след като нарекохте сина й "недъгав". Има ли наистина тя такива намерения?
- Не бива да се наричат конфликти няколкото разменени реплики с Йорданка. Тя опита да се покаже в светлината, в която й е угодно за фенове и приятели, и аз нямам против това да е така. Просто се породи едно негодувание, защото аз я мислех за друг тип човек, който ще се открие повече, ще използва опита и познанствата си за приятни разговори. Сметнах също така, че тя трябваше повече да даде надежда на майките, чиито дъщери са с друга сексуална ориентация. Не можах да преглътна нейната дребнавост за маслини, тикви, сирене и прочие. Сториха ми се неискрени сълзите й за Кубрат Пулев, когато падна от Кличко. После прочетох, че аз съм бил комунист, защото съм бил гласувал за БСП в къщата. Та аз изобщо не отидох да гласувам и всеки запис от този ден може да го потвърди. Камелия Воче влезе наистина много остро в шоуто, като започна разправията си с мен още във визитката.

- В какви отношения сте с Йорданка Христова след шоуто?
- В никакви. Дори нямам желание да слушам дисковете й, които ми е подарявала. Аз я обичах много, направих партито за 70-ия й рожден ден, вземал съм страна в спорове в нейна полза. Просто искам безконфликтно, тактично да я отбягвам, макар че много я харесвах.

Реклама

- На какво се дължи високият рейтинг на сезона? Според повечето коментари в мрежата любовният триъгълник е в основата на успеха, според други - вашето присъствие.
- На мен ми беше казано от няколко ръководни фактора в телевизията, че този наистина силен старт на шоуто се е дължал на мен. Казаха ми, че с моето напускане рейтингите са спаднали. Но аз не съм толкова суетен, че да ме опиянява едно такова твърдение. Влязох вътре с ангажимента да участвам, да развивам шоуто чрез моето чувство за хумор, сарказъм и артистичност. Може би са показали как аз неведнъж казвах на Аръков и на Марти, че те са тук, за да играят, да развиват шоуто, а не да спят. Както знаете, всички сме получили нещо за участието си и аз исках да заслужа платеното ми.

- Как ще коментирате шоуто "ВИП брадър ол старс"? Бихте ли приели покана за участие във формата "Ол старс" след време?
- Не виждам много звезди вътре. Добра находка е Петя Буюклиева, Тодор Славков ми се струва прекалено пасивен. Емил не ми допада нито като персонаж, нито като пример за обществото. И да - бих приел да участвам след време.

- Какво направихте с хонорара от шоуто? Казахте, че ще дарите част от него?
- Да, дори получих благодарствено писмо от президента на Британския кралски легион за това дарение. Не съм разчитал на този хонорар, за да си позволя някоя покупка.

- Как премина тази година конкурсът "Бизнес дама на годината"?
- Имах като специален гост столичния кмет Йорданка Фандъкова, която приветства гостите и даде силен старт на церемонията. Мой личен гост от Лондон беше актьорът Гай Сайнър, който играе фамозния лейтенант Грубър в сериала "Ало, ало". Бизнес дама на годината стана д-р Ружа Игнатова, а в различните категории кристалната звезда получиха Славка Каравелова, Наталия Ермитаж Верхозина, Биляна Екснер, Марияна Печеян, Елена Кристиано и други.

- Родни интелектуалци въстанаха срещу избора на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии и успяха да извоюват оставката му. Подкрепяхте ли ги?
- Какво им пречи Бинев? На народа всеки му пречи, но не дава по-добра алтернатива и не отстоява задълго протестите си. Те не разбират, че Бинев няма да пише пиеси и да режисира постановки, нито да редактира или да издава книги. В този смисъл трябва ли непременно министърът на отбраната да е военен? Моята лична политика е да си върша работата, да съм дисциплиниран, защото никой няма да ми я свърши, ако ще английската кралица да ни стане министър-председател.

- Какви са плановете ви за предстоящата 2015 г.? Към какво сте се насочили в личен и професионален план?
- В една ведра последователност предстои да поработя на Нова година, както всеки път. След това през януари е моят конкурс ДНационална гордостУ, после Руският бал, рожденият ми ден на 2 юни, ДМис ЛятоУ, отново ДБизнес дама на годинатаУ, моите партита в Лондон... и така.

Реклама
Реклама
Реклама