Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4490930 www.bgdnes.bg

Бизнес дамата Ваня Червенкова: С Венета Райкова съдим т.нар. лорд

Коя е тя

Ваня Червенкова е производителка на алкохол, бутилира и минерална вода. Участва в много благотворителни проекти и членува в няколко международни дарителски асоциации. Бизнес дамата е първата популярна личност, която публично се обяви против Евгени Минчев. Като бивш участник в риалити формата "ВИП брадър" и коментатор в "Голямата уста" тя обяви, че според нея светският хроникьор е един палячо, който си е изградил напълно фалшива биография.

Ина Илиева

- Госпожо Червенкова, вие обявихте, че сте завели дело срещу Евгени Минчев, той обаче твърди, че дело няма. Каква е истината и откога датира скандалът между двама ви?
- Истината може да бъде само една и тя се доказва по безспорен начин чрез документи. Официално обявих, че съм завела дело срещу Евгени Константинов Минчев на 27.11.2014 г. пред Софийския районен съд чрез адвокат Екатерина Димитрова, която е и адвокат на Венета Райкова, която също няколко дни преди мен заведе дело срещу него. В момента адвокат Димитрова подготвя второ дело от моя страна към лицето Минчев, такова до няколко дни ще заведе от името и на съпругата на Николай Първанов-Китаеца - Виолета. Очаквам, че срещу т.нар. лорд до месец ще бъдат заведени още дела, тъй като всеки в България трябва да е наясно, че между остроумни епитети и просташки жаргон има огромна разлика. Защото всяка обида, клевета и изнасяне на позорно обстоятелство в публичното пространство са наказуеми според Наказателния кодекс на Република България. В деня, в който заведохме делата с Венета Райкова срещу Евгени Минчев, нашата адвокатка лично пред нас звънна на Минчев и той много добре е запознат, въпреки че и досега продължава да отрича. Колкото и хитри ПР ходове да измисля и както и да манипулира читателите за това, че срещу него няма нищо, аз официално заявявам, че срещу него сме завели такива дела и отсега искам да кажа и да предупредя Евгени Константинов Минчев да забрави за всякакви опити за шиканиране на процесите срещу него, защото ще държим в течение цялата общественост, а и разчитам на българското правосъдие.

Реклама

- За Ива Екимова твърдите, че не я познавате и никога не сте имали дрязги с нея преди шоуто "ВИП брадър". Какво се случи, за да се стигне до медийния скандал, в който бяхте забъркани и двете? Заведе ли Ива дело, както твърдеше, и имате ли доказателства за нещата, които казахте за миналото й в Австрия?
- Не познавам Екимова, но след второто ми участие в "Голямата уста" тя беше постнала изключително обидно определение за мен. Така че е съвсем нормално да отвърна на словесния й удар със словесен удар с тази разлика, че аз твърдо стоя зад думите си, докато тя няма как да отрече обидата, която е нанесла на мен. До този момент Екимова не е завела дело срещу мен, но никога не е късно да се срещнем в съда. Всъщност защо не оставим тази женица със съкровените й мечти за нова къща, което аз искрено й го желая, и да не изместваме акцента от "лордчето" с огромен имотен гръб, както самият той отново се самоопределя и с трите така ексцентрично наименувани негови фирми - "Трамвай №7", "Ватмана принц" и "Фон Бул".

- Как ви се стори изминалият сезон на "ВИП брадър"? По какво се различаваше от миналогодишния, в който вие участвахте?
- Мисля си, че в момента, в който цяла България се е вторачила в отговора на въпроса: "Къде, по дяволите, изчезна бившият шеф на ДАНС Петко Сертов?“, 300 хиляди вложители на КТБ са поставени на колене, ще издържи ли новото правителство и в момент, в който светът се бори с ебола и цяла Европа се е вторачила в казуса "Южен поток", аз мисля, че Линдарева, Тачо и Жени, както и аудиторията на Малък Тошко и Петя Буюклиева ни идват малко в повече. Но Нерон още преди векове е казал: "Народът иска хляб и зрелища!" Имах своя фаворит и това беше единственият човек, който можеше да заслужи названието звезда, и това беше Йорданка Христова. Влади беше изненада за мен.

- Как ви се видяха участниците в "Ол старс" формата? Имали ли сте покана да участвате като бивш съквартирант във "ВИП брадър"?
- Не съм имала подобна покана, може би защото в даденият момент съм завела дело срещу "Нова Броудкастинг Груп" АД, "Олд Скул Пръдакшън" и "Ендемол" едновременно. Следях "Ол старс" и мога да кажа, че това беше дъното на пошлостта в определени моменти. Мъчно ми е, че синът на великата Людмила Живкова, която е дала толкова много за културата на България, и толкова обичания Иван Славков се позори в тази светлина. С държанието си внукът на Тодор Живков показа на всички хора какви всъщност не трябва да бъдат.

- В миналогодишния сезон имахте конфликти с Мира Радева? Бяхте споменали и за дело срещу нея? Как се развиха нещата?
- Не сме се виждали с Мира, а и нямам подобно намерение, но с Петя Буюклиева биха били интересен тандем за "Ол старс".

- Как ще коментирате политическата обстановка в страната?
- Интересувам се най-вече от "Южен поток " и от това дали България се намира върху залежи от шистов газ и дали това е поредният балон, с който американците искат да ударят Путин, сваляйки главоломно цените на петрола в собствената си страна. Докога ли ще издържи това балонче и дали това ще е същото като с обезценяването на долара във Федералния резерв?

- Как възпитавате дъщеря си? Напоследък се забелязва една тенденция у нас девойките да се грижат повече за външния си вид, отколкото за интелектуалното си развитие...
- Ако имах властта, бих забранила една телевизия с императивен закон. Нямам против младите момичета да правят всичко възможно, за да постигнат привлекателен външен вид, стига това да не граничи с пошлостта. Смятам, че съм възпитала добре дъщеря си и се надявам да оправдае моето доверие. Колкото до това как да преодолеем плашещото бъдеще за страната ни, смятам, че за това най-голяма отговорност носят родителите. С каквато и субкултура да ни заливат, ако ние възпитаме добре децата си, то ще имаме достойни наследници.

Реклама

- Вие сте пример за борбена жена, успяваща да се справи с всичко сама, без да има нужда от богати и властни мъже, които я подкрепят. Как го постигнахте?
- С много вяра в себе си, с желанието ми за независимост и с любов и себеотдаденост към всичко, с което се захвана.

- Какви са плановете ви за 2015 г.? Какво си пожелавате?
- Да листна моята фирма "Интеркапитал Груп" АД, която е притежател на търговската марка "Cashterminal" на фондовата борса, както и да доведа докрай няколко големи проекта, с каквито вече съм се захванала, като част от това е да изнеса бизнеса в още две страни.

Реклама
Реклама
Реклама