Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4494492 www.bgdnes.bg

Бербатов в шок!

Добромир ДОБРЕВ

Коледа няма да бъде весела за най-добрия български футболист през този век Димитър Бербатов. Навръх най-светлия християнски празник Митко е изпаднал в жестока драма, а неприятностите в семейството му се редят една след друга. "България Днес" научи, че фамилията на Бербатов се разпада сгромолясващо. Майка му и баща му са в тежък развод след 34 години брак. Причина за драматичните събития в родата е смъртта на любимата баба на Митко - Верка. Досущ като в повестта "Гераците" на Елин Пелин, семейните ценности се разпадат след кончината на дълбоко уважаваните възрастни хора от село Марикостиново.

Митко е кръстен на дядо си, който се спомина на 12 ноември миналата година на 82-годишна възраст. Звездата тогава прие тежко загубата на човека, който му е дал първите уроци във футбола. След смъртта на дядо Мицо неговата спътница в живота - баба Верка, се разболя тежко и легна на легло. Тя дори не можеше да ходи на гробищата, за да оплаква своя любим. По ирония на съдбата точно година по-късно Господ прибра и нея. Скръбната вест потвърди пред "България Днес" кметът на село Марикостиново Иван Сотиров.

Реклама

"Починаха и дядо Мицо, и баба Верка. Минаха вече два месеца, откакто бабата си отиде. Сега никой не живее в къщата на Бербатови. От време на време си идват Ванчо (б.а. - бащата на Митко Бербатов) и брат му да я наглеждат", разкри кметът. Бербатов се е прибирал тайно до Марикостиново, за да се прости с баба си, при която е прекарал най-щастливите си дни по време на детските ваканции.

Всъщност терзанията на Митко тепърва започват, след като баба му го напуска. Родителите му, които от години не делят един покрив, вече не могат да се понасят. До този момент те умишлено прикривали семейните си проблеми, за да не влошат и без това разхлабеното здраве на старицата. След като я погребали, враждата между двамата ескалирала. Бащата на футболиста - Иван Бербатов, внесъл в съда иск за развод. Първото дело е било насрочено за изминалия вторник, но съпругата му Маргарита не се явила.

Според наши източници делото няма да мине под знака на взаимното съгласие, тъй като майката на Митко не иска да даде развод. Маргарита подозира, че мъжът й си има любовница и именно тя го натиска да предприеме съдебните действия. "България Днес“ се свърза с Иван Бербатов, който не бе особено словоохотлив.

"Вас не ви интересуват личните ми дела. Гледайте си вашия живот. Какво толкова е станало? Нищо не казвам", отсече Бербатов-старши. На въпрос, дали синовете му Димитър и Асен няма да страдат от евентуален развод, той отвърна: "Кой какво е говорил за синовете ми, няма значение, няма да коментирам. Престанете да ми звъните". За депресията на Митко призна неговата майка.

"Аз съм твърдо против развод, въпреки че не живеем заедно. Не желая да нараняваме децата си, не искам пак да сме на челните страници на вестниците. Целият този шум, цялата тази патърдия, която сега се вдига, вреди на нас и на синовете ни", бяха думите на Бербатова пред „Блиц“.

"Писна ми все да съм виновната за всичко! Все да бъда поставяна в тъмната страна. Знаете ли колко семейства има, в които единият спи в едната стая, другият - в другата. Иван настоява и подава молби. Защо го иска, какво му стана? Някой кара ли го да го прави?", пита през сълзи Бербатова.

Реклама

Отец Стоян Бербатов, който е най-духовният човек във фамилията на футболиста, не пожела да разкрие дали ще се моли за спасение на семейството. Свещеникът е втори братовчед на Иван Бербатов. От 2001 г. той служи в храм "Св. Архангел Михаил" в благоевградския квартал "Еленово". На въпрос на "България днес" по темата той отвърна: "Желая ви приятен ден. Моля ви, не ме безпокойте".


Съдия Коева: Двамата искат закрити врати

Симеон ДЕМИРЕВ

"България Днес" потърси за повече подробности около развода благоевградския съдия Вера Янева-Коева, която движи делото.
"Не мога да споделя нищо за развода на Бербатови с вас, защото така бих нарушила закона. Знам, че делото буди широк обществен интерес. Мога само да ви споделя, че съдебният процес е в съвсем начален етап. Все още няма свидетели по делото. То ще бъде разглеждано при закрити врати, така са поискали и двете страни. Нещата, които знам, са конфиденциални. Ако искате повече информация по делото, потърсете съдещите се", коментира съдия Коева.
На въпрос, дали по време на първия процес се е стигнало до сълзи, тя тактично запази мълчание. Човекът на Темида ще даде ход на бракоразводния процес чак догодина.

Реклама
Реклама
Реклама