Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4510346 www.bgdnes.bg

Васил Попов изрязва 1000 животинки

Лили АНГЕЛОВА

"Скоро ще кандидатствам за рекордите "Гинес", след като вече направих над 1000 изрезки на животинки - котета, кучета, коне и други от списания и вестници." Така се похвали пред "България Днес" голямата звезда на българския театър и кино Васил Попов.

Хобито на 80-годишния актьор е от доста време, но точно преди дни той забелязал, че изрезките станали вече 1000 на брой. "Започнах да се занимавам с това, след като съпругата ми Беба почина. Това беше начин да преодолея самотата", обясни Васил Попов. На шега или не, според него едва ли в света има дядо на тази възраст, който да се занимава с подобен тип дейност.

Реклама

"Като бяхте на рождения ми ден у нас миналата година, видяхте ли кучето и котето под ухото му, какво блаженство изпитваха едно до друго от снимката? И мен това ме впечатли. Дори съм си ги изрязал на едни картончета, купил съм си лепило и си се занимавам с всички картинки. Васил Левски също съм си го закачил на картон - той пък е взет от един ежедневник", обясни за "България Днес" хобито си Васил Попов. Големият ни актьор изкарал Коледа с племенничките си, а сега с нетърпение очаква и именния си ден след Нова година.

"Много ме обичат децата. Аз нямам свои и ми беше тъжно, когато бяха написали, че моите деца ме изпращали в старчески дом. Аз имам племеннички, които са щерки на балдъзата ми и са много добри момичета. Едната е преводачка от испански - Биляна, а Милена беше учителка, сега е в "Човешки ресурси". Помагат ми", хвали близките си Попов. Колкото и да му е трудно през зимата, актьорът продължава да се чува с любимите си останали живи приятели - Стоянка Мутафова, Вели Чаушев.

"Ето и днес се събудих, като вчера ми се явиха Димитър Манчев, Константин Коцев, Нейчо Попов и Калата. Всички заедно. Отварям очи и си викам: "Ей не ме пипнаха и тази вечер, оживях", смее се Васил Попов. Иначе най-трудна за преодоляване в живота е само самотата според именития ни актьор.

"Все си мисля, че ми е рано и може още малко да взема от този кратък живот, защото, знаете ли - мен смъртта не ме плаши, от памперсите ме е страх", сподели с тъжен глас Попов, който само преди година-две бе опитал самоубийство в болница, именно защото не искал лекарите да го гледат слаб, сам и немощен.

"Какво да ви кажа, не съм добре от 2-3 години. Няма как да излъжа, защото човек трябва да е подготвен и да не се притеснява от факта, че от година на година ще се чувства по-зле. Ето, освен сърцето продължавам трудно да ходя, имам и други съпътстващи болести... Но не искам да ви обяснявам, тежко ми е. Ето го и бастуна, ходя с него, но вкъщи не го пипам, избягвам го умишлено, защото има къде да се подпра тук", каза с мъка Попов.

В момента сцената не липсва на актьора, защото съзнанието му било в други посоки.

"По-важно ми е здравето, как да избягам от самотата, как да общувам с хората. Вярно е, че ми се играе пак в сериала "Столичани в повече", но трудно понасям студено време вече. Честно казано, нямам и сила за някакво друго проявление. Преди месец се явих, поканиха ме от "Комиците", Нейков, да открия в началото и в края предаването. Хората много се зарадваха. Бях с бастунчето и се молех само да не взема да падна по време на представянето", обяснява актьорът. Иначе и мераклийки да му помагат в къщната работа има, нищо че актьорът е на възраст.

"Често ходя до кварталното кафене. Имам една съседка, Еленка, много ми помага - чисти, пазарува. Искаше да ме сватоса за нейна позната Ружа, на 68 г. била, много енергична, добра готвачка, вдовица от десет години. Щели сме да си гукаме. Ама аз това не мога да го направя с друга жена. Моята покойна Беба ще остане последната любов в живота ми, това е", обясни пред "България Днес" една от живите легенди на Сатирата - Васил Попов.

Снимки: Борислав ТРОШЕВ

Реклама
Реклама
Реклама