Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4541347 www.bgdnes.bg

Лили Иванова: Единствено аз не предадох Дамян Дамянов

"Много хора предадоха Дамян след 90-а година и започнаха да плюят по него. Аз не се отрекох! Мен не ме интересува кой в коя църква се моли", сподели примата Лили Иванова в интервю за БНТ по повод 80 години от рождението на поета.
Естрадната певица разкри още, че никога не е диктувала на Дамян какви песни да й напише.

"Текстовете му не са написани за мен и моя живот. Той казваше: "Ти даде живот на думите ми, на моя свят и ги превърна в думи и светове на много хора", спомни си Лили.
Иванова помни поета като "изключително чувствителен, добър, честен".
"Той имаше чувство за хумор. Когато виждах нотка на тъга в него, се опитвах да го разсмея." Според Лили текстовете на Дамян като че ли са писани за днес, сякаш е знаел какво ще се случи днес.

За естрадната легенда началото на 2015 година е изключително тежко. Тя загуби един от най-близките си хора - импресариото си Стефан Зашев, но се опитва да се възстанови след загубата. Нейни близки споделят, че в първите дни след смъртта му певицата е била много затворена в себе си. Именно и затова се съгласява да говори пред камерите за Дамян Дамянов, за да покаже на почитателите си, че се е възстановила от загубата. Лили не присъства на погребението на Зашев, а изпрати венец по своя шофьор. Тя не е отишла, защото никога никой не я виждал да плаче. И този път не наруши желязното си правило.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама