Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4552216 www.bgdnes.bg

Данчето харчи парите от "ВИП брадър" в Куба

Лили АНГЕЛОВА

Да почива на топло в Куба заминава голямата звезда на българската естрада Йорданка Христова. Тя ще се пече по тамошните плажове с най-добрата си приятелка - кубинската посланичка Тересита Капоте Камачо, научи "България Днес".
"Сега отивам да чета новините по "Дарик" за рождения им ден, а после се приготвям за пътуването до Куба. Страната е втората ми родина", изчурулика изпълнителката на "Ще продължавам да пея" пред "България Днес".

След като взе хонорара си от участието в риалити формата "ВИП брадър", една от легендите на БГ естрадата реши да го изхарчи в пътувания, като започне от любимата си страна.

Реклама

"После може да отиде и до някой остров", смятат роднините й.
Близки на кубинската посланичка Терасита Камачо обаче твърдят, че освен че двете най-добри приятелки ще се позабавляват по женски, те ще направят поредните здравни консултации относно проблемите на Данчето с щитовидната жлеза.

"Преди година именно Тересита помогна на певицата ни да се оправи. От Куба предложиха на Йорданка интервенция без операция, само с вливане на течност във възела, който имаше, за да се умъртви той и свие. И ето - жената се оправи. Сега само ходи за наблюдение там", обясниха оздравяването на Данчето от посолството на Камачо.
Само за два-три месеца възелът на врата на изпълнителката наистина се смалил наполовина и това била една от причините Христова често да отскача до Куба през зимата и лятото. Другата били приятелите й там. Съвсем наскоро дори заедно с тях тя присъствала на 90-годишния юбилей и тържествата, посветени на голямата звезда на Куба Росита Форнес. Двете с Данчето от години се познавали. В Куба пък изпълнителката на "Делфини" няма да пропусне да отседне в любимия си хотел на Франк Синатра - "Капри". "Обичам да ходя на покрива му, напомня ми за младините, когато съм изкарвала не една и две Нови години. И сега ще съм там", споделя една от най-големите певици на България Йорданка Христова.


Заболяването

Преди повече от шест години откриват "горещ" възел на десния лоб на щитовидната жлеза на певицата. Тогава симптомите леко я стреснали - аритмия, изпотяване, ускорен пулс. Взимала хапчета, но те не помогнали. Ендокринолозите й предложили операция, но Христова интуитивно на няколко пъти се отказвала в последния момент. "Явно Господ я спаси, помогна й", разказва друга близка приятелка на Данчето, преживяла с нея здравословните й проблеми. Първоначално Йорданка не искала да разкаже историята си, за да не тревожи близките си. После решила, че е добре повече хора да знаят, че в Хавана може да им предложат лечение без операция, което да им помогне в борбата с проблемната щитовидна жлеза.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама