Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4553096 www.bgdnes.bg

Башар улови ЧУДОВИЩЕ

Башар Рахал направи рибарски подвиг! Успя да улови на въдицата си страхотен марлин, който заковал кантара на 85 килограма.

Чудовищната хищна риба Башо уловил в Мексико, където бе допреди няколко дни. Там актьорът от "Стъклен дом" бе на почивка със семейство и приятели. Отдал се на едно от любимите си занимания - океански риболов.

Реклама

Рахал си наел лодка, с която излязъл в открити води и хвърлил въдица. Не след дълго късметът му се усмихнал и на куката се закачило невероятно буйното чудовище. Цели 45 минути Башо се борил с рибата, но накрая успял да я измъкне на борда на лодката. Марлините са ужасно трудни за улов, защото са големи и бързи - могат да преплуват 100 метра за 4 секунди.

"Целите ми ръце са в пришки. Трябваше да се сетя по-рано и да си сложа ръкавици, за да не стане така", казва Башар. Приятелите му го бъзикат, че той е Старецът от безсмъртната творба на Ърнест Хемингуей "Старецът и морето", в която централно място заема битката между рибаря и неговия улов.

"Като излязохме на брега, го премерих на кантара - 85 кг", хвали се Башар. Но добавя, че му е мъчно за рибата. Обикновено при спортен риболов на марлини въдичарите ги откачат от куката и ги връщат във водата.

Освен с марлина Башар имал и близка среща с тюлен - животното се появило до лодката и нахалствало да бъде нахранено. Накрая актьорът посетил и делфинариум, където плувал с водните бозайници и ги целувал.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама