Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4558906 www.bgdnes.bg

Фолклегендастана художник

Иво АНГЕЛОВ

Фолклегендата Панко се занимава активно с рисуване и изпод четката му са създадени десетки шедьоври. Това разказа пред "България Днес" самият легендарен изпълнител от 90-те години на миналия век.

Панко изпя част от вечните песни на попфолка и остана в историята с хитовете си "Хитрата лисица", "Влюбено момче", "Евала, Живков", "Али Баба и 40-те борци", "Скитнице" и други. Десетилетие по-късно той е открил ново поприще, в което да демонстрира безкрайния си талант - рисуването.

Реклама

"По образование съм готвач, но по рождение съм художник. Занимавам се с арт дизайн и дори сам декорирах дома си. Имам и много картини, които са били създадени от ръцете ми", сподели Панайот Найденов, както е истинското име на изпълнителя.
С читателите на "България Днес" той споделя част от творбите си, на които ясно личи, че може да се изявява в различни жанрове. Пейзажи от любими места, животни в нестандартен стил и женски тела са само част от шедьоврите, които легендарният фолкпевец е успял да нарисува.

Въображението си той е демонстрирал и в обзавеждането на собствения си дом, където могат да бъдат видени стилни масички, икони по стените и нестандартни решения за стените. Певецът е горд и от решението си да съчетае нестандартната визия с мотиви от Ренесанса, които придават още по-голяма екзотика на помещенията. Иконописите и неговите картини по стените допълват арт визията на дома на фолклегендата.
Панко признава, че продължава да се занимава с музика, но не на сцената, а в ресторанти и механи. Готвенето и рисуването са любимите му занимания, но с тях е трудно да се прехранва и затова продължава да пее. Той обаче категорично отрича сегашното състояние на попфолка, определяйки го като нещо много лошо.

"Сега попфолкът е в задънена улица. Нищо не се прави, за да има интерес към него. Правят се само скъпи еротични клипове за порноманиаци. Живеем във времена, когато силиконът и русата коса вече са много по-важни от текста в една песен. Попфолкът трябва да се игнорира като жанр. Казвам това с риск да засегна доста фенове и да си противореча. Но фактите говорят, че с тази музика не може да представяме нашата култура по света", коментира Панко.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама