Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4561175 www.bgdnes.bg

Вдовицата на Коста Цонев - Ели: Вече не плача за Коста!

Лили АНГЕЛОВА

"Вече не плача за Коста! Той продължава ужасно да ми липсва, но чак сега, след тези три години, успявам някак си да се окопитя."

Това сподели ден след панихидата за три години от кончината на големия ни актьор Коста Цонев последната му съпруга - Ели Цонева.

Реклама

"Панихидата, която тази година бе подготвил Митко, тъй като бях във Франция при внучката, мина, изпълнена със светло чувство. Споделяхме случки за Коста, после отидохме на ресторант. Това беше поклон пред моята голяма любов", разказа Ели.
55-годишната актриса обясни, че е в отлични отношения с цялото семейство на Коста, дори с Анахид, бившата му жена, както и с Деси - внучката му.

"Напоследък много завиждат на Деси, понеже е директна и не се притеснява да изказва мнение. Затова са проблемите й с медиите според мен", казва Ели.
Миниатюрната красавица бе повече от 20 години плътно до популярния си съпруг, макар че ги деляха 29 години разлика.

"Знаете ли, дори физически усещах доскоро болката от липсата му. И това, което успях да направя тези дни, беше да подаря на близките му приятели едни от най-ценните му вещи - часовници, палта и костюми. Това направих по съвет на жената на Коко Азарян - Валентина. Това е единственият начин никой от близките му да не го забравя", казва тъжно Ели.

Въпреки че минаха три години от кончината на Коста Цонев, вдовицата му се радва, че той още не е забравен и от колегите си.
"Обаждат се. Ето, сега говорих с Таня Лолова, преди това с Мария Стефанова, с Никола Анастасов. Много се радвам, че те още играят."

Празнотата от липсата на съпруга си Ели запълва с нови хобита. "Станах ученичка по бизнес администрация. Преподава ми проф. Кръстю Петков, както и Валентин Вацев. Опитвам се да намеря неща, с които да се забавлявам и да са ми интересни. След ездата, която завърших, се научих да плувам. Взех и сертификат за стрелец. Със стрелбата се захванах, защото Коста имаше един пистолет и за да не го изземат, се принудих да си извадя разрешително", с усмивка споделя половинката на големия актьор.

В момента 55-годишната вдовица продължава да работи във фирмата си за недвижими имоти. Не се е отказала и от идеята да продаде къщата, в която живя с любимия си мъж в Бистрица.

Реклама

"Няколко пъти идваха да я гледат, обаче никой не я иска. Вярно е, че в тази криза на всички ни е много трудно. И аз работя само със стари клиенти във фирмата", обяснява Ели.

От три години жената на Коста не гледа телевизия, защото негативното преобладавало над позитивното.
"Гледах сутрешните блокове. Водещите от година на година стават все по-зли - нетърпеливи, припряни, и почват да се карат с всеки, който седне срещу тях. Превключих на другите програми, и там същото. Казах си: "Не искам да мразя, а вие само ме карате да го правя", и изключих телевизора. Сега си тегля само филмчета с комедии и така се чувствам по-добре", обяснява Ели.

Всеки месец Цонева пътува за Франция, където живее синът й Николай със снахата Ванеса и малката й едногодишна внучка Виктория.


"Разведрява ме това посещение при малката сладурана. Смятам, че ако продам къщата, ще отида да живея там. Нищо повече не ме задържа тук освен мама. Така и трябва да се случва в живота - каквото можем, даваме на децата и внуците. И Бог ни прибира, когато сме завършили мисията си на земята. Какво да се прави - кръговрат", философски завърши любимата жена на един от най-големите ни български актьори Коста Цонев - Ели Цонева.

Големият ни актьор Коста Цонев си отиде на 25 януари преди три години. Участва в редица театрални постановки, игрални и телевизионни филми. Става много популярен като българския таен агент Емил Боев по книгите на Богомил Райнов за българското разузнаване.


Сваля 20 кг за 2 месеца с инструктор на Първанови

"Вярно е, че свалих 20 кг за два месеца. Странно е, незнайно как качвах по килограм и половина с Коста. Докато съвсем скоро преди той да се разболее, не установих, че почти отивам към 70 кг", смее се Ели. Тогава започва да ходи на фитнес по два пъти на ден, разчита и на помощта на инструкторка от охраната на бившия президент Първанов.
"Това момиче много ми помогна. Но повече килограми свалих, като се ограничих в храната. Започнах да ям само салати, риба, пиле, яйца и вода. Смъкнах килограмите и сега съм 47 кг при ръст 1,55.“


Последна се чува с Джоко Росич

Жената на покойния актьор Коста Цонев си спомни за последния си разговор с Джоко Росич. Оказва се, че именно той бил и последният за него. Джоко й казал: "Говоря си с Лиляна и насън, и наяве и мисля, че ще ми отговори. Погледна, разтъркам очи, а то - няма я". "Давах му кураж. Стисках му палци да се оправи, говорех и с близките му. Ние бяхме големи приятели, когато Коста беше жив. Знам какво са преживели хората около него, защото и Коста като Джоко беше як, корав, висок мъж и когато болестта го покоси, се смачка и стопи", с болка разказва Ели.

Реклама
Реклама
Реклама