Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4565495 www.bgdnes.bg

На Стоянка й става лошо от преумора

Лили АНГЕЛОВА

Голямата ни актриса Стоянка Мутафова се олюля от преумора снощи и не можа да си вземе наградата "България си ти" в Софийската опера и балет, видя "България Днес". Наложи се 92-годишната г-жа "Стихийно бедствие" да си тръгне по-рано от проявата, тъй като се почувствала зле, а трябва да пази сили за постановките, които й предстоят в началото на следващата седмица.

"На мама й стана лошо, отпадна, защото напоследък много се преумори. Канят я непрекъснато за интервюта по телевизии и вестници заради факта, че в понеделник прави 93 години. Ето, само за миналата седмица тя беше на повече от 10 медийни участия. Това й дойде в повече. Иначе е добре, всичко с нея, с нас е наред", обясни неразположението на Мутафова дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки.

Реклама

В понеделник Стоянка Мутафова навършва 93 години. Тя ще празнува с актьорите от постановката "Скакалци" в Сатиричния театър "Алеко Константинов". Колегите й ще изненадат дълголетницата с торта, свещички и фойерверки след представлението.
Вчера голямата ни актриса бе дошла в Софийската опера и балет да си получи почетната статуетка на скулптора проф. Евгени Кузманов за цялостен принос в изкуството и културата. Наградите се раздадоха от сдружение "България си ти".

"Още утре ще връча лично приза на най-великата от великите - Стоянка Мутафова, вкъщи. Ще й отида на гости и ще й предам вашата любов и благодарност", заяви от сцената актьорът Виктор Калев, който трябваше да връчи статуетката на Мутафова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама