Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4575266 www.bgdnes.bg

Лесбийки при Григор Стоичков

Лили АНГЕЛОВА

"Радвам се, че много хора се сетиха за празника ми. Здрав съм, слава на Бога, благодаря, че се обадихте."

Това каза бившият кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП и заместник министър-председател на България Григор Стоичков, който навърши вчера 89 години. Свекърът на голямата ни звезда Йорданка Христова не обича шумните купони, но, както всяка година, и тази ще събере любимото семейство в Бояна.

Реклама

"Ще изненадаме дядо!", сподели във фейсбук профила си симпатичната внучка на бившия зам. министър-председател - Ивана. Очаква се тя и новата й приятелка Камелия да са скъпите гостенки на дядо Григор.

"И вие трябва да почерпите", пошегуваха се с Ивана виртуалните им приятели, имайки предвид, че 2 февруари освен празник на Стоичков се води и ден на хората с обратна ориентация.

"Ние празнуваме Трифон Зарезан на тази дата", отговори на шегата щерката на Данчето в интернет.

Самият Григор Стоичков не иска подаръци на празника си. Имал нужда само от здраве. От края на миналото лято кракът на свекъра на легендарната ни певица започнал да бере и да отича. В началото той не му обърнал внимание, но след като започнал да се подува и зачервява, Стоичков взел мерки.

"Наложи се да ме приемат в болницата заради десния ми крак. После претърпях сложна операция. Сега още се възстановявам", обясни тогава Григор Стоичков. Видният комунистически деец допълни още, че в момента за него най-много грижи полага великолепната му снаха. "Много я обичам, и нея, и внуците", каза Стоичков.
"Той е много предан, прекрасен дядо. Има правдива мисъл и куража да каже много неща, които другите премълчават. Уважавам го, защото отстоява и днес позициите си. Винаги се чуваме всеки ден. Децата ми Ивана и Григор също се грижат за него, не само аз", каза за рожденика и Данчето Христова.

С пенсията от 750 лева дядо Григор ще направи трапеза за чудо и приказ за празника и роднините си. Но и той както всички пенсионери на вноски плаща тока си.
"Последната ми сметка беше от 900 лева. Ще я плащам малко по малко", обясни бившият комунистически деец.

Григор Стоичков има двама синове. Архитектът Григор, който бе женен за Йорданка Христова, почина млад. Другият му син беше дипломат. Отзоваха го от Канада. Сега работи като началник на бензиностанция в Самоков. "Очаквам и той да се обади за рождения ми ден", казва бащата на Венко.
И от двамата си синове Стоичков има по две внучки и двама синове. Голяма радост му е и любимата немска овчарка Роси, както и котката без име.

Григор Стоичков е един от най-дългогодишните министри по времето на социализма. В онова време няма друг, който да е бил повече в Министерския съвет - първо министър на транспорта, после на земеделието, а след това 18 години на строежите. 13 години е зам.-председател на правителството, а от 1962 до 1990 г. е и народен представител. Заради чернобилската авария през 1986-а срещу него се води дело и по думите му той е единственият осъден по този повод политик от страните в източния блок.

Реклама
Реклама
Реклама