Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4595937 www.bgdnes.bg

Футболист от "Славия" ще играе младия Благо Джизъса

Бившият футболен национал Благой Георгиев е готов да направи скандални разкрития от своя живот в предстоящия биографичен филм. Това разкри режисьорът Георги Костов. Кинаджията, който направи комедията "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела", се е заел със задачата да разкаже житието и битието на Благо Джизъса.
"От предварителния разговор Благой загатна, че ще има сензационни разкрития - разказа Георги Костов. - Неговият живот е достоен за два-три филма. На мен ми е много интересен. Сигурен съм, че и на зрителите ще бъде. Той е един млад човек, тръгнал от нулата и постигнал успех в живота."
Началото на снимките все още не е фиксирано. Всичко зависи от свободното време на Благой Георгиев.
"Зает е до май, но има няколко почивки между мачовете - добави Георги Костов. - В момента планираме програмата и търсим част от финансирането. Продукцията няма да бъде документална, а игрална. Ще бъде пусната по кината."
Лентата ще проследи живота на Георгиев още от дете. За целта екипът ще направи кастинг на момче, което да изиграе хлапето Благой.
"Ще търся първо от школата на "Славия", където децата могат да играят футбол - разказа режисьорът. - Ако не открия артистично момче, тогава ще направим по-широк кастинг. Все още обмислям доколко да вкараме във филма и майката на неговите деца Христина."
Продукцията ще разглежда най-конфликтния момент в характера на Благой Георгиев. Футболистът е изключително религиозен. Той спазва пости, моли се по няколко пъти на ден и редовно ходи на църква. В същото време на два пъти изостави майката на своите деца, извършвайки прелюбодеяние.
"Това е много интересно от режисьорска гледна точка - разкри Георги Костов. - Престъпил е Божиите заповеди, но виждате в нашия обикновен живот какви неща правят дори свещениците. Благой е известен. Затова всички го сочат с пръст. Нямам намерение да го представям като абсолютния светец, защото никой няма да повярва."
Още една противоречива личност ще се появи във филма. Президентът на Чечня Рамзан Кадиров е обвиняван в геноцид и убийства. Той е близък приятел на Благой Георгиев, който беше негов любимец по време на престоя в "Терек" (Грозни).
"Ще снимаме в резиденцията на Кадиров, но не е ясно дали самият президент ще участва в снимките, или ще използваме друг актьор, който да изиграе неговата роля", обясни режисьорът.
Амбициозният проект трябва да бъде завършен през 2016-а. Бюджетът е ясен, но се пази в тайна.
"Не ми се говори в цифри, защото и без това кинаджиите в България не ме обичат - обясни Георги Костов. - У нас всички завиждат, когато нещо хубаво се случва. Иска ми се още пролетта на 2016-а да сме готови с филма, но всичко зависи от ангажираността на Благой."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама