Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4616280 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим в трио с Лили

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Мечтата на Хасан и Ибрахим е да направят трио на сцената заедно с Лили Иванова и Васил Найденов. Не само ги обичаме, а ги обожаваме."

Съкровеното желание сподели пред "България Днес" таткото на близнаците виртуози Дениз Игнатов.

Реклама

"Готов съм да инициирам разговори и срещи, за да може идеите да се осъществят. Готови сме да го направим още днес, но се притеснявам някой да не каже, че сме се възгордели, и да попита "какви са тия и за кои се помислиха", разсъждава бащата.
Освен с естрадните звезди момчетата се надяват да направят концерти съвместно с Тони Димитрова и Ваня Костова. А дотогава талантливите братя ежедневно репетират на белия роял, който те получиха като подарък.

"Той е много ценен и дългоочакван за тях. Раздават се максимално, свирят всеки ден поне по 5 часа. Имат си и строг режим - сменят се на половин час. И задължително роялът се почиства сутрин и вечер. Това е необходимото време, за което трябва да се усъвършенстват и да постигнем общата цел. Защото до 2020 г. най-добрите пианисти в света ще бъдат българи. Няма да казвам кои са, но не е трудно за никой да се досети", обяви с усмивка пред вестника бащата на малките виртуози.
Наред с мечтите за нови предизвикателства, момчетата почти не слизат от сцената, радостен е Игнатов.

"Във великолепно здраве са и двамата. Преди дни свириха с Варненската филхармония. После се обадиха от Плевенската с покана за съвместен концерт на 25 март. Очакваме обаждания също от Пловдивската и Софийската филхармония. Бяха и на концерт на пианиста Георги Черкин, попиват от майсторлъка на доказаните в занаята", разказва с ентусиазъм грижовният баща.

И продължава: "Съдбата им е предопределена да бъдат най-добрите. Божия сила ги ръководи. Винаги съм мечтал децата ми да бъдат работливи, да се раздават и да бъдат всеотдайни. Към това съм се стремял и така съм ги възпитавал - да не изневеряват на България. Ядем български хляб, пием вода от български извори и затова всеки трябва да се замисли какво е дал на родината си. А не да слушаме и гледаме самозвани патриоти използвачи, които бягат надалеч, като свърши паят", смята мъжът, който работи като фелдшер от 17 години в Спешна помощ в шуменското градче Каолиново.
През годините и Дениз е изпитал немалко от агресията върху спешните медици.

"Тук е един от най-агресивните райони в страната. Нападенията върху лекари са често явление, още повече по тъмните улички вечерно време, където и ток няма. Все не може да им угодим на хората и като нещо се случи, остава само и единствено да си мълчим. От ден на ден като че ли хората стават все по-агресивни и ние реално жертваме живота си, за да изпълним задълженията си. Но аз съм дал Хипократова клетва и не искам да се оплаквам, а просто да опиша нашето ежедневие", споделя с разочарование в гласа Дениз Игнатов.
Той взима около 600 лв. заплата, с която отглежда близнаците Хасан и Ибрахим.

"Но какво да се прави, има още много колеги, които са в същото положение, че и по-зле. Народът обича да вика, крещи и обвинява. Немалко хора не купуват лекарства или пък не ги пият, а после като стане лошо, ме обвиняват, че им се карам. Слава Богу, досега не са ми вадили ножове или секири", споделя фелдшерът.
За целта обаче Дениз има своя стратегия. А именно - словесното лечение.

Реклама

"Да се овладее ситуацията с меки и топли думи. Да успееш да влезеш под кожата на човек, това е най-важното. Обиждали са ме много пъти, но това са рисковете на професията", казва бащата на талантливите пианисти и добавя, че това всъщност е част от цялата ни народопсихология.

"Свикнали сме да си мълчим, да не влизаме в конфликти, да си казваме "мир да е". Реално няма и смисъл от това, защото виждате например какво става в Украйна. Най-правилен е словесният контакт, а не автоматите и войната", казва Дениз.
Въпреки всички неприятности обаче той е щастлив от живота и професията си. И не иска да променя работата си, защото работи с прекрасен екип и познава отлично хората в района.

"Искам да поздравя екипа от Спешна помощ - Каолиново, които са страхотни хора, а колективът е чудесен. Вярвам, че и за мен биха казали същото", споделя фелдшерът и призовава хората да бъдат по-сплотени и единни, защото само така сме успявали и така ще успяваме и занапред.

Откриват „Евровизия“

"Ако държавата реши и бъдем поканени, ще участваме с голямо удоволствие в следващата „Евровизия“. Едно е сигурно - откриването ще го направим ние", заяви бащата на Хасан и Ибрахим.

Младите пианисти поддържат приятелство с чаровната Крисия, най-вече по телефона.
"Никога няма да се забрави това, което тримата направиха. Особено като пораснат и осъзнаят какъв голям успех са постигнали, ще бъдат неразделни до края. Като баща страшно много се гордея, че докарахме „Евровизия“ у нас. Това е нещо, което едва ли ще се повтори в историята", обяви още Дениз Игнатов.

Реклама
Реклама
Реклама