Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4618867 www.bgdnes.bg

Единствено в "България Днес"! Фики паркирал на инвалидно място

Иво АНГЕЛОВ

Фолкпевецът Фики е паркирал луксозния си автомобил "Шевролет" на място за инвалиди, алармираха пред "България Днес" потресени читатели.

Посетители на известен столичен мол са се шокирали от гледката в събота вечерта и са запечатали на снимка спирането, в което няма капка морал и е нарушение на закона.
От няколко години синът на Тони Стораро се фука с жълт "Шевролет", който е от модела Camaro Transformers edition. Возилото, което е подарък от популярния му баща, е изключително рядко и беше специално поръчано за 18-ия рожден ден на Фики. През уикенда лъскавият автомобил е стоял на място на паркинга в мола, което е предназначено за хора с увреждания и трудна подвижност.

Реклама

"Постоянно се шегуват с Фики, че има здраво тяло, но краченцата му са слаби. Това обаче не означава, че е инвалид и не може да ходи. По участия е доста енергичен и не му личи да има затруднения с вървенето", коментира пред вестника Илиян Димитров, който е видял безумно паркираната кола.

"Като се замисля, на неговата възраст аз вече имах семейство и животът ми беше съвсем различен. Не разполагах с възможности и всичко беше много по-сложно. Щастлив съм, че сега мога да осигуря комфорт на семейството си. Реших, че това е подходящо, тъй като той вече навлиза в една по-различна възраст. Вече е голям човек. Убеден съм, че ще бъде внимателен шофьор и ще спазва правилата за движение по пътищата", заяви Тони Стораро малко след като зарадва сина си със скъпарския подарък.

"Това е най-страхотният подарък, който можех да получа! Дори не си бях мечтал за такава кола! Голям фен съм на автомобилите и се радвам, че ще мога да карам уникален модел, единствен по рода си в България!", не скри радостта си Фики.
След неправилното паркиране се появиха съмнения дали младият певец наистина стриктно спазва правилата за движение по пътищата. Не е ясно дали самият Фики е паркирал автомобила си по този нагъл начин, или я е дал на свой приятел, който неуместно се е възползвал от жеста на изпълнителя. Затова "България Днес" се опита да се свърже с Фики, за да коментира снимката. През вчерашния ден неговият мобилен телефон беше изключен и до редакционното приключване на броя той така и не даде обяснение по скандалната случка.

"Тревожното е, че спирането на места за инвалиди започва да се превръща в порочна практика и все по-често могат да бъдат видени тузарски автомобили на тези места. В моловете редовно има скъпи коли, които биват оставяни от собствениците си върху специалните сини зони", каза още свидетелят Димитров.

Миналата година отново имаше полемика за това дали Фики е съвестен на пътя, след като в публичното пространство се появи клипче, докато той шофира. Фолкпевецът отново е зад волана на жълтия "Шевролет", докато негов приятел го снима с телефон. Във видеото се вижда как изпълнителят ускорява бързо в градски условия, но все пак съвестно намалява на пешеходните пътеки и дори пропуска преминаващо момиче. Фики обаче се разсейва, като показва мускули пред камерата, вместо съсредоточено да гледа какво се случва на улицата пред него.

А шофирането на подобно возило не е детска игра. Мощният автомобил е с двигател 6,2 л V8 и с респектиращите 405 конски сили. „Камаро“ е оборудван със система за изключване на част от цилиндрите заради мощността си и се предлага по избор с 6-степенна механична или автоматична трансмисия, плюс системи за контрол, които позволяват без усилия цялата тази сила на колата да бъде овладяна. Този модел на "Шевролет" се появи за пръв път в хитовия американски филм "Трансформърс".

Реклама
Реклама
Реклама