Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4625503 www.bgdnes.bg

Актьорът Ненчо Балабанов: Чакам Бойко да ми звънне

Кой е той?

Ненчо Балабанов през април ще стане на 35 години. Завършил е "Куклен театър" в НАТФИЗ "Кр. Сарафов". Едва ли има човек, който да не се е забавлявал на клипчетата на Балабанов в интернет, в които имитира премиера Бойко Борисов. Преди дни продуцентът на "Господари на ефира" Джуди Халваджиян лично му предложи да води рубрика за гафове в предаването ,наречена "Фейс Бойко". Освен това Ненчо ще е другият участник в риалитито "Като две капки вода" по Нова тв заедно с Филип Аврамов, Азис и Джуди.

Лили АНГЕЛОВА

- Г-н Балабанов, прочухте се с клипчетата с уникални имитации на Бойко Борисов. Ще се притесните ли, ако министър-председателят не хареса начина, по който го представяте?
- Сигурно, да. Но смятам, че той е човек с чувство за хумор, включително и към себе си, и няма да ги приеме като заяждане или "злорадстване". Все пак той още не ми се е обадил, макар че искрено ме вълнува мнението му дали го имитирам добре. Не се познаваме лично, все пак го чакам скоро да ми звънне! И да, бих го поканил да "разцъкаме" на мач по тенис. От три години се занимавам с този спорт и смятам, че съм доста добър.

Реклама

- Кога осъзнахте, че приличате на Борисов? Работихте ли дълго върху образа?
- Аз съм актьор и неговия образ винаги е бил част от моето творчество. Това отдавна е част от шегите и закачките между мен и колегите. Много хора са ме поднасяли по партита и купони, че ако се представям за Борисов, ще ме сбъркат. И се оказа така. Един ден реших да се снимам и да изпратя едно от клипчетата си на един приятел, който ме накара да го публикувам. Така започна всичко. Сега е моментът да му благодаря. Мога само да се радвам от резултата, който дори в момента ескалира.

- Познавате ли се с добрите имитатори на премиера - Любо Нейков и Краси Радков? Очаквате ли да коментират вашата имитация на Бойко Борисов?
- Познавам ги и двамата и са ми страхотни приятели. Предполагам, че ми се радват и адмирират това, което правя. Прекалено готини пичове са, за да злобеят или да се връзват на писанията, че съм ги "ударил в земята". Не съм.

- Ако бяхте на мястото на Борисов, откъде щяхте да започнете с реформите в страната?


- От сектор "Здравеопазване", след това – култура, и после образование.

- Вече имате и собствена рубрика в "Господари на ефира". Кой ви покани?
- Джуди Халваджиян ми се обади да ме покани, след като вече беше видял в мрежата моите изпълнения. Намерихме общ език и се радвам, че вече съм част от екипа и на "Господари на ефира".

- Вярно ли е, че Магърдич Халваджиян ви е "заробил", както се писа, с договор за 50 бона?
- Ха-ха-ха, няма такова нещо. И Магърдич, и Джуди са страхотни професионалисти и са наясно, че при артистите "заробването" не върши работа. Просто когато харесат някого, се опитват да го привлекат и направят така, че и двете страни да са доволни и да работят в разбирателство и креативност. Нищо не става насила.

Реклама

- Участвате в промоклипа на шоуто за имитатори "Като две капки вода".
- Много скоро ще станат ясни всички участници и дали имам място там. Не мога да кажа повече.

- Не понасяте чалгата, ако трябва да имитирате Азис, смятате ли, че ще се справите? Ако фолкпевица ви предложи да напишете песен за нея, ще се пробвате ли?


- Ако трябва да имитирам фолкпевец, няма да има проблем, понеже това ще е актьорско предизвикателство за мен. Но песен на фолкпевица никога не бих написал.

- Рекламата за крем против хемороиди компромис ли беше с участието ви?
- Не. Снимал съм се в редица реклами за какво ли не и пак бих го направил. Да си актьор, значи да можеш да се превъплътиш в какви ли не образи, без да те е срам или да си толкова суетен, че да не можеш да изиграеш "тъпак" или "клошар".

- Играете и в "Аладин" в Музикалния театър.
- Да, децата са много зареждаща и благодатна публика. Освен това тях можеш много трудно да ги излъжеш. Те са едно страхотно мерило колко добър си на сцената. Иначе аз продължавам и всеки уикенд с предаването "Милион и две усмивки" по БНТ.

- А от вашето детство помните ли падането от 10 метра? Това ли е най-екстремното нещо, което сте правили?
- Ха-ха-ха, не. Тогава тупнах като круша, удряйки се във всеки клон междувременно, като във флипер машина. Разминах се само със счупена ръка и загуба на съзнанието. Но още помня летата в село Кипилово - с приятелите ми ловихме раци и риба, а "за десерт" предприемахме рискови операции, за да разучим какво крият пещерите наоколо. Другото екстремно нещо ми се случи на летището в Париж. Имаше сигнал за бомба. Обезвредиха забравения багаж пред очите на всички пътници от нашия полет, слава Богу, в чантата имаше само празни бутилки.

- Какво стана с рап парчето, което планирахте да запишете?
- И това ще стане. Планирал съм го за тази година.

- Работите и върху спектакъла "Рибарят и неговата душа".
- Да. Когато започнах репетициите в Музикалния театър, колегите ми още не ме познаваха и реших да си направя шега с тях. Представих се за музикален продуцент от Бродуей и с американски акцент заговорих Сандра, колежката. Казах й, че искам да я видя на сцената в мюзикъл, който правя. Странното е, че много от колегите наистина повярваха, че Сандра заминава с мен за Бродуей.

- Наскоро се появихте и като режисьор на дублажа на анимационния филм "Ронал Варварина".
- Да, превеждам анимации, пея в тях. Едно от любимите ми превъплъщения е в "Мадагаскар", където дублирам зебрата Марти. Бил съм и Пандата от "Кунг-фу панда", мечока Бук от "Ловен сезон" и на още толкова много герои. Във Фейсбук си направих отделна страница на за екранните роли, тъй като почвам да ги забравям. За мен това са роли. Дали съм маймунка, пънче, храст - няма значение. Такава е професията ми. Винаги моля режисьорите на дублажи да ми избират шеметни герои.

- Участвали сте и в сериозен филм. Миналата година снимахте в "Живи машини" с Антонио Бандерас.


- Антонио е страхотен човек, актьор и приятел. Много забавен, талантлив, земен. От него най-много научих. На живо Антонио е много по-магнетичен, отколкото на екрана, а когато се запознаеш с него, започваш да го харесваш още 20 пъти повече, защото вече го виждаш като човек. Имаше такива сцени, в които ние, 120 души, седим с отворени усти, за да гледаме какво прави Антонио. (Смее се.)

- Е, вие имате опит със звездите. Самият Васил Найденов ви поръчва песен.


- Ха-ха, така е. Когато бях студент в НАТФИЗ, той ми се обади. Тогава бях втори курс. Бях записал една песен при композитора Мага и Васил много я хареса. Искаше да му измисля нещо подобно. Така се роди песента "Вали". За мен бе чест, че работихме заедно. След това направих песни за Ан Джи и Карла Рахал. Мога да кажа, че мечтая да напиша песен и за Лили Иванова, това ще е голямо предизвикателство за мен.

- "У дома има колкото искаш лапички. Ние сме нещо като animal rescue (център за спасяване на животни - англ.) Където намерим живинка в беда, приютяваме я", казвате. Кое е последното животно, което спасихте?
- Eдна сврака. Закарах я с колата до Стара Загора в центъра за защита на животните до Ветеринарния техникум. За съжаление в София никъде не я приеха.

Реклама
Реклама
Реклама