Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4680761 www.bgdnes.bg

Гого разплака Стефан Диомов

Лили АНГЕЛОВА

снимки: Антоанета ЙОТОВА

"Никой не може да отрече големия принос на Стефан Диомов за "Тоника". Това е човекът, на когото дължим почти всичко."

С тези видеодуми на покойния Гого Найденов на Благовещение в зала 1 на НДК започна благотворителният концерт "Спомен за Гого", видя "България Днес".
Обръщението на Найденов силно трогна бащата на "Тоника" и "Домино" Стефан Диомов, който почти до края на концерта не спря да бърше очите си с ръка. Доскоро Ева и композиторът бяха в обтегнати отношения, но и двамата си подадоха ръка в памет на Гого Найденов.

Реклама

"Непрекъснато те мисля, знам, че не беше добре със здравето", още в началото на концерта посрещна Диомов колегата си Тончо Русев. Той пък бе дошъл на събитието с внучка си Елена. "И аз те мисля, ама няма още да се предаваме на оня свят, има време", усмихна се авторът на "Детелини" и сложи глава до придружителката си, която държеше в селфито си да включи и композитора Стефан Димитров. "Ааа, аз Фейсбук нямам, не ме тагвай", смутолеви силно парфюмираният бивш шеф на БНТ, но Тончо го сръга: "Ами остарял си вече, не си в крак с младите."

Само ред след тях да послушат хитовете на "Тоника" бяха дошли Михаил Белчев с Кристина и сина си, композиторите Живко Колев, Мария Ганева, Александър Петров, Хайгашот Агасян, ген. Васил Василев, Данчо Караджов с жена си и колеги на формацията.

Концертът "Спомен за Гого" бе организиран от Красимир и Вили Гюлмезови, като с него те почетоха паметта и на друг музикант от "Тоника" - Иван Христов.

"И Гого, и Иван са сред нас. Обичаме ги. Тази песен, която сега ще представя, се казва "Мария". Написана е от моя кум - Стефан Диомов. Благодаря ти", сподели Ева и разплака първите редове. На припева обаче половината зала вдигаше ръце и вече по-весело припяваше с певицата. После микрофона взе Стефан Димитров, който също си припомни хубавите дни с Гого и с насълзени очи седна на мястото си.

Появата на Нели Рангелова предизвика смут в залата. Половината от хората въобще не я познаха, тъй като певицата силно бе опънала лицето си с поредния лифтинг. "Ами трябва да се поддържа, но поне глас има, не е като фолкпевиците", обясни седяща до композитора Живко Колев. Цялата в дантели и с плитка на главата, Рангелова наистина не приличаше на себе си и докато публиката разбере, че е тя, изпълнителката се развъртя два пъти с "Надежда" и "Що ли те чакам още", поклони се и излезе.

Фурор, както обикновено, направи Веселин Маринов. Облечен като ученик - с бяла риза и черен костюм, полицейският бард заподскача още с появяването си на сцената. "Мили хора, горд съм от това, че съм сред вас тази вечер и заедно ще изпеем две песни за любовта и "Тоника", каза Маринов и веднага щастливо почна да се поти. Залата пък му отвърна с тропане на крака.

В концерта "Спомен за Гого" участваха още младите изпълнители Любена Нинова и Лили Пенчева. Гост-инструменталисти бяха Иво Звездомиров и Цветан Недялков от "Шоуто на Слави". Изпълнителите пяха повече от два часа песни от репертоара на "Тоника", дует "Шик" и "Домино". В нов аранжимент публиката чу "Бургаски вечери" и "Здравей, как си приятелю". Накрая отново всички на крака изслушаха видеото с думите на любимия Гого Найденов: "Непрекъснато летя. Иска ми се все повече и повече неща да направя, защото животът е полет. Само в това има смисъл."

Реклама
Реклама
Реклама