Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4689472 www.bgdnes.bg

Чарлз се хили на агнета

Състезание с препятствия за породисти овце предизвика истинска еуфория и невиждана досега широка усмивка у британския престолонаследник принц Чарлз.

Кралското присъствие на ежегодната агнешка надпревара в областта Лейк е допълнено от втората му съпруга Камила. За разлика от плешивия си мъж, който истински се забавлява на необикновеното зрелище, застаряващата принцеса на Уелс и херцогиня на Корнуел през цялото време скучае на тучната поляна сред тълпи от фермери, пише пресата на Острова.

Реклама

„Чарлз е отявлен почитател на овцете и не пропуска възможност да изтъкне любовта си към хрисимия бозайник. Преди 8 г. той подари за 60-ия рожден ден на Камила овен и овца от рядка порода, за които плати общо 600 лири, а точно преди десетилетие снимките му от град Александра в Нова Зеландия, където стрига овце, обиколиха целия свят“, припомнят паметливи.

Скачащите и тичащите на специално пригодена за целта писта бозайници от породата хердуик до такава степен развеселяват вечно мрачния принц, че се наложи с едната ръка да прикрие широко отворената си уста и да се опита да овладее емоциите си с покриване на очите си. В крайна сметка купонът и небивалата еуфория сред присъстващите продължи през цялото време на надпреварата, в която участват само избрани овце. Повечето от тях се притежават от национален тръст, собственост на кралското семейство, но има и такива, отглеждани в 120 малки ферми.

Към момента с търговска цел се отглеждат около 50 хил. животни от породата хердуик, които пасат по най-високите планини на Англия именно в областта Лейк, като храната им се състои от тревистата растителност на хълмовете, включваща треви, калуна и растения като черната боровинка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама