Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4699231 www.bgdnes.bg

Рапърът Криско: СЕМ ми направи реклама

КОЙ Е ТОЙ

Кристиан Талев, по-известен като Криско, е роден на 11 май 1988 г. в София, но израства в Габрово в семейство на музиканти. Кариерата му стартира в детски музикални предавания.

С течение на годините започва да прави песни за различни изпълнители - Лора Караджова, Мария Илиева, Ангел и Мойсей, Невена Цонева, Дивна, рок група "Конкурент". През 2008 г. работи като тонрежисьор в Радио 1, а през 2009 г. и 2010 г. със Спенс като музикален продуцент и изпълнител в лейбъла му. Двамата записват своята съвместна песен "Нека съм сам". Следва големият хит "Луди нощи" с Елица Тодорова. През 2011 г. Криско написва общият хит с Миро и Дивна "И ти не можеш да ме спреш". Той печели наградата на БГ радио - "Хит на годината". Продукцията на Криско като артист и музикален продуцент надхвърля 40 млн. посещения в интернет.

Реклама

Галена ЧАРИЙСКА

- Криско, как реши да участваш във формат като "Като две капки вода"? Почувства ли се обиден, че публиката едва сега разбра, че можеш да пееш?
- Обади ми се режисьорът на предаването Кирил Киров-Кико и ми каза, че екипът на Нова телевизия ще бъде много щастлив, ако приема поканата. Казах им, че ще си помисля, но вътрешно си знаех, че ще откажа, защото съм затрупан с много работа. Припомних си шоуто, като прегледах няколко епизода и осъзнах, че това всъщност е много добро място да покажа истинското си лице. Криско също е образ, който играя. За момента бих казал, че най-трудно ми беше на първия лайв, защото още не бях опипал почвата и не знаех на къде ще тръгнат нещата.
В никакъв случай не съм се почувствал обиден от реакцията на журито и публиката по повод моето пеене, а напротив - много се зарадвах, че има с какво да изненадам хората. Нека да видят, че съм отговорен и добър човек и да разберат колко може да е изманипулиран образът ми в медиите.

- Кой мислиш, че ще спечели шоуто и за момента се справя най-добре? Успя ли вече да се сприятелиш с някой от конкурентите ти?
- Всички полагат максимум старания. Много добър подбор на участници. Зад сцената царят хармония и приятелство между нас. Не ги приемам като конкуренция. Въобще цялото шоу не приемам по този начин - като състезателен формат, а по-скоро като спектакъл, който изнасяме всеки понеделник. Фицата е много готин, а с Ненчо Балабанов много се сдушихме. Не мога да кажа кой ще спечели, мисля, че е още много рано за прогнози.

- Трудно ли ти беше да се превъплътиш в образа на жена, когато трябваше да пееш песен на Михаела Филева? Защо постоянно се шегуваш с благодарностите й към Графа и неговата компания "Монте мюзик". По адрес на "Диапазон рекърдс" и Азис също отправи няколко коментара.
- Не става въпрос за вражда между мен и Михаела Филева или между мен и Азис. Забелязъл съм, че тя доста често говори по този начин и исках да пресъздам образа й докрай. Всичко беше на шега, да стане шоуто. Уважавам Графа и "Монте мюзик". Същото е и с "Диапазон рекърдс".

- Какво беше усещането да пееш песен на Емил Димитров и изобщо да влезеш в неговото амплоа?
- Наистина ми беше много трудно, но бях длъжен да го изиграя добре. Много голяма отговорност беше това за мен и исках да направя един издържан и респектиращ трибют към Емил Димитров. За мен той наистина е феноменален артист.

- Има ли образ, в който не би влязъл на сцената на "Капките"? Би ли изпълнил попфолк парче например?
- Не знам, надявам се да ми се падат образи, които физически е възможно да пресъздам. Ако ми се падне оперен певец например, не знам дали ще мога да се справя. Попфолк в предаването няма да има като стил.

- Какво стана със забраната от СЕМ на парчето "Видимо доволни". Според някои хора това беше пиарски трик, с който още повече се даде шум и гласност около песента. Така ли беше наистина? Предвиждате ли още съвместни песни проекти с Мария Илиева?
- СЕМ ни направи страхотна реклама, за което им благодаря. Парчето "Видимо доволни" беше в устата на всички. Докато покрай песента се въртяха песни с брутални цинизми, а във "Видимо доволни" няма нито един такъв, СЕМ отделиха време за нашата песен, за да я направят най-популярното българско парче за последното десетилетие. С Мария обсъждаме втори проект, но ще изчакаме малко, преди да го обявим.

Реклама

- Преди време се заговори, че имаш приятелка от „X фактор“. Обясни на фенките си какви жени харесваш.
- Не е вярно, никога не съм имал гадже от „Х фактор“. Харесвам красиви и работливи жени.

- Какво мислиш за скандала в музикалната гилдия, който се разрази между Саня Армутлиева и Рут Колева? Мислиш ли, че наистина Саня Армутлиева е октоподът на българската музика и че тя "коли и беси" в родните музикални среди?
- Ами какво да ви кажа... Познавам се със Саня, направил съм някои песни за нейни артисти. Аз се появих на хоризонта чрез песни в интернет и нямам лейбъл зад гърба си. Сам съм се бутал и ако тя има афинитет да коли и беси, не съм го видял. Не виждам да са скочили срещу нея Васил Найденов, Лили Иванова, Графа или други значими имена в музиката.

- Какви са новите ти творчески планове? Работиш ли върху ново парче?
- В момента работя по един тон проекти. Занимавам се и с новото парче на Сантра, което се казва "Не ми убивай кефа". Премиерата му беше на 5 април. Дебютното парче на Гери-Никол от "Х фактор", върху което също работя, вече се финализира. Подготвям и моя самостоятелна песен, която е черешката на тортата. Пътувам по 3-4 пъти в седмицата за участия. Ходя и на благотворителни концерти, но първо следя кой ги организира и дали са реални.

- Мислиш ли, че след шоуто "Като две капки вода" кариерата ти ще тръгне в друга посока?
- Много съм щастлив, че участвам в предаването. Не казвам, че ще се справя с всички образи, но поне ще опитам. Хората ще добият по-ясна представа какъв човек съм. Време е да разбием клишето, че на всички рапъри животът им е свързан с наркотици и гаменщина. Аз съм от добрите!

Реклама
Реклама
Реклама