Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4704560 www.bgdnes.bg

Братът на Стоичков зарязан от жена си

Христо Стоичков остана без балдъза.

Братът на най-успелия български футболист отскоро е разделен с жена си Мария, разбра "България Днес". Двамата бяха заедно повече от 15 години, а преди 10 вдигнаха шумна сватба. Семейството все още не е официално разведено, но Мария вече се е изнесла от общия им апартамент с Цанко.

Днес по-малкият брат не спира да се хвали с Ицо, да се снима с него и отново признава: "Батко е най-големият." В момента братът на Камата е принуден сам да се грижи за дъщеричката им Адриана. Момиченцето е вече на 10 години и живее без майка.
Близки на семейството разкриват, че Мария е зарязала Цанко най-вече заради вечните му финансови проблеми.

Реклама

Съпругата на по-малкия брат Стоичков е свикнала да поддържа висок стандарт на живот, който 35-годишният Цанко вече не може да й осигури. Въпреки това неуспелият футболист е примерен баща и полага всички грижи малката Адриана да не е лишена от нищо. Стоичков претърпя крах във всичките си бизнес начинания въпреки летящия старт, който брат му осигури. Преди години Ицо даде 100 000 лева на братчето си, той отвори заведение, което така и не потръгна и фалира. На всичкото отгоре Цанко бе излъган и от бизнес партньора си, който по негови думи му дължи 200 бона.
По-малкият Стоичков така и не успя да намери своето поприще в живота. В края на 90-те години Цанко пробва да последва пътя на брат си и да стане футболист. Огромните очаквания към него и тежестта на фамилията обаче го смачкаха и той така и не успя да се наложи. Цанко игра в "А" група за "Беласица", но така и не остави следа във футбола, а още по-малко пък събра пари.

"Нищо не искам от Ицо - каза преди години по-малкият Стоичков. - Животът не ми даде, защото съм брат на Христо Стоичков. И той ще потъне един ден, тогава ще го видим на кого ще се опре. Няма мама, няма тате, няма бате и кака! Аз вече нямам брат, сестра и родители!"

Наскоро Цанко и Ицо се помириха и днес отново поддържат добри отношения. Двамата братя се прегърнаха покрай смъртта на баща им Стоичко, който почина от рак миналата година. Те заедно със сестра си Петя поведоха траурното шествие на погребението. Преди десетина дни Ицо се прибра от Маями в България, за да види майка си Пенка, като успя да се срещне и с по-малкия си брат. Семейството отиде да почете паметта на бай Стоичко на гробищата. Ицо държи брат му да се грижи за майката Пенка, която живее сама в къщата си в Ясно поле след близо 50 години брак със Стоичко. Христо държи да помага финансово на семейството си, с което бе в обтегнати отношения дълги години.

След като Мария го напусна, Цанко няма друга жена до себе си. Той готви, пере, чисти и помага в ученето на дъщеря си Адриана. Чаровното момиченце тази година завършва трети клас. Въпреки нежеланието на Цанко понякога се налага Ицо да помага финансово на семейството. По-малкият брат не спира да се хвали с Христо, да се снима с него и отново признава: "Той е най-големият." Цанко продължава да няма стабилни доходи и е принуден да разчита на помощта на носителя на "Златната топка". Двамата редовно поддържат връзка въпреки огромното разстояние между Пловдив и Маями.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама