Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4722142 www.bgdnes.bg

Муки потресена от смъртта на Джеки

Дъщерята на великата българска актриса Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки, е изгубила завинаги любимото си куче Джеки, научи "България Днес".

Кръстоската между пудел и болонка цели 16 години е като дете за Муки и Стоянка и няма ден, в който да не е със стопаните си. През последната година състоянието на Джеки се влошаваше все повече и повече и в крайна сметка се е наложило Муки да се примири със съдбата на четириногото.

Реклама

"Въпреки че много се мъчеше, все имах надежда, че ще мога да удължа дните му. Бях категорично против инжекцията, но в крайна сметка осъзнах, че е егоистично от моя страна да мъча животинчето, което от възрастта вече не чуваше, не виждаше, не ме и познаваше. Така реших да сложа край на агонията му и извиках лекар да приспи кучето ми. Страхувах се много от това, но преборих страха си" - разказва Мария за тежката си загуба.

"Толкова зле преживях случващото се, че докторът беше така добър, че ме съжали и остана с мен да погребем любимия ми Джеки" - допълва още актрисата.

Смъртта покосява Джеки в събота точно преди Великден и до днес в дома на двете актриси се чувства отсъствието на болонката. Стоянка признава, че за първи път не са почувствали Възкресение Христово като истински празник и раздялата с домашния любимец е помрачила дните на семейството.

Дълго време Муки и майка й се молиха за съдбата на Джеки и всячески се опитваха да спасят живота на животинчето в желанието си то да остане по-дълго при тях. В края на миналата година Грубешлиева сподели пред "България Днес", че се моли непрестанно за кучето си, на което слагаха инжекции всеки ден и даваха безброй лекарства.

"Опитваме се направим по-добри дните на нашия столетник. Той ни е като част от семейството, като дете ни е" - разказа Муки, която тогава бе категорична, че няма сили да убие животното.

В крайна сметка смъртта на Джеки е била неизбежна и двете жени са решили, че е най-добре да сложат край на мъките му.

Муки все още не може да се отърси от раздялата с обичаното четириного, което й е било верен другар години наред. В момента в дома на Стоянка и щерка й живеят две котки, които са последните домашни любимци на семейството за момента.

Реклама
Реклама
Реклама