Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4724820 www.bgdnes.bg

Роди се Дамян Дамянов

Ина Илиева

Голямата родна поетеса Надежда Захариева се сдоби с второто си внуче.
Синът й Явор и половинката му Лора, които в края на миналата година минаха под венчило, днес се радват на първия си наследник.

Щастливата вест разкри първо пред "България Днес" самата авторка на "Смет за сливи".

"В събота се роди второто ми внуче, което кръстихме Дамян. Носи прекрасното име Дамян Яворов Дамянов. Безкрайно щастлива съм, че след първата ми внучка Деси сега се радвам и на Дамян" - разказа ликуващата баба.

Реклама

Бебето е кръстено на покойния съпруг на Захариева и един от най-обичаните български поети Дамян Дамянов.

"Иска ми се да има задгробен живот и съпругът ми да види, че му се е родил внук, който носи неговото име. Вярвам, че вече е научил и въпреки че не е при нас, се радва заедно с мен" - споделя Надежда.

Бившата зам.-министърка на културата отрече появилата се преди дни в медиите информация, че е получила тежък сърдечен пристъп. Поетесата, която преди две години преживя сериозна мозъчна операция, е категорична, че в момента е добре със здравето и няма поводи за тревога.

"Истина е, че сърцето ми се разтуптя, но това няма нищо общо със сърдечен пристъп, беше много по-леко, а и се случи от щастие, не от тревога или лошо здраве" - категорична е Захариева и допълва, че за 70-годишната си възраст се чувства повече от добре.

Надежда изгуби най-големия си син Петър през 2009 г. и днес твърди, че след неговата смърт не иска да има нищо общо с политиката. Поетесата се е отдала изцяло на семейството и за жалост на запалените по творчеството й читатели няма планове за нова стихосбирка.

"Думите идват при поета, не ги търси той, а след операцията от мен изчезна суетата да пиша на всяка цена. За момента се радвам на много по-различни емоции и се надявам занапред животът да ми предоставя все нови такива" - споделя Захариева.

Реклама
Реклама
Реклама