Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4726319 www.bgdnes.bg

Бащата на близнаците зове: Бойко! Помогни на Хасан и Ибрахим

Иво АНГЕЛОВ

"На вратите на министерствата ще чукам, премиера Бойко Борисов ще потърся и с президента Росен Плевнелиев ще опитам да се срещна, но искам да помогна на децата си. Поканени са на престижни участия в Ню Йорк и Санкт Петербург, а нямаме пари, с които да ги заведем."

Това заяви пред "България Днес" Дениз Игнатов, баща на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим. Свръхталантливите момчета имат планирани през май концерти в САЩ (прословутата зала в Ню Йорк "Карнеги хол") и ще участват на престижен международен фестивал в Русия. Тези изяви обаче са под въпрос, тъй като няма средства за пътуванията им.

Реклама

Игнатов очаквал община Шумен да съдейства, но от там му отговорили, че единствено могат да покрият половината пари за път. Повече нямало.

"Хасан и Ибрахим вече 3 години прославят град Шумен, а насреща са получили само 2000 лева и два лаптопа след завръщането им от детската "Евровизия". Не мога да разбера защо не заделят пари за такива таланти, които по целия свят прославят България?", недоумява бащата на близнаците. Той призна, че ще се опита да говори с родни политици от най-високо ниво, за да финансира участията на децата си.
За турнето им дори беше стартирана кампания за даряване на средства, но тя се е провалила. "Постъпленията са много малко и крайно недостатъчни. Знам, че обикновените хора имат желание да помогнат, но са притиснати от бедността. И въпреки това има хора, които са се включили, макар и с малки суми. Тревожи ме обаче, че на много хора злобата и завистта са като паяжина на очите им и не искат Хасан и Ибрахим да продължат да се развиват", допълни Игнатов.

По негови думи той ще преобърне света, но ще намери средства за децата си, като е готов да приеме всякаква помощ, за да могат момчетата му да стигнат до сцената на "Карнеги хол".

"България Днес" се свърза с екипа на премиера Борисов относно молбата на Игнатов. От Министерския съвет се ангажираха да разгледат апела и в кратки срокове да решат как да помогнат на талантливите близнаци.

С концерт в зала "България" 

Близнаците Хасан и Ибрахим ще участват тази вечер в откриването на конкурса "Вивапиано", който се провежда у нас за четвърти път.

Изявата им ще бъде от 19 часа в зала "България". Като миналогодишните носители на Grand Prix Junior и наградата на публиката на Vivapiano 2014 - Хасан и Ибрахим Игнатови, ще имат честта на открият конкурса. С тях ще свири и носителят на Grand Prix за 2014 г. Александър Константинов, като това ще се случи под съпровода на Софийската филхармония.

Реклама
Реклама
Реклама