Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4728403 www.bgdnes.bg

$20 000 за Хасан и Ибрахим

Иво АНГЕЛОВ

Талантливите пианисти Хасан и Ибрахим ще получат 20 000 долара за световното си турне. Това съобщи пред "България Днес" техният баща Дениз Игнатов след вчерашната си среща с премиера Бойко Борисов.

Двамата се видяха, след като "България Днес" сигнализира на екипа на министър-председателя, че малките виртуозни музиканти нямат средства, за да пътуват за участия в Ню Йорк и Санкт Петербург. Там те са поканени на престижни концерти, но пътуването им беше под въпрос заради липса на пари.

Реклама

"След публикацията във вашия вестник с мен се свърза депутатът от ГЕРБ Любомир Христов, който е избран от Шумен. Той ми каза, че премиерът ме очаква за среща заедно с децата. Отидох при него с Хасан и Ибрахим и двете ми близначки. Бойко Борисов веднага прие присърце апела ни. Той се ангажира на следващото заседание на Министерския съвет да гласуват отпускането на 20 000 долара за пътуването на Хасан и Ибрахим", разказа Игнатов.

Радостният баща трудно можеше да скрие положителните си емоции и призна, че децата му ще оправдаят доверието в тях и ще продължат да прославят България. "Не искам да звуча като грандоман, но Хасан и Ибрахим са едни от най-талантливите деца в света и ще продължат да прославят страната ни", каза още Игнатов.

"С две думи, понеже ще го вкарам като извънредна точка - тези сладури, знаете добре цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари. Сега с финансовия министър Владислав Горанов говорихме - от ДМС ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки, ще ги вкараме до края на Министерския съвет", коментира вчера премиерът Борисов.

"Искам да благодаря на всички, които помогнаха Хасан и Ибрахим да стигнат до концерт в прословутата зала "Карнеги хол". И заем бях готов дори да тегля, но тази подкрепа ни спаси. Децата са изключително щастливи", завърши Игнатов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама