Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4730623 www.bgdnes.bg

Жорж Ганчев: Учиндолският тъпанар създаде чалгата

КОЙ Е ТОЙ

Жорж Ганчев, чието рождено име е Георги Петрушев, е роден на 29 август 1939 г. в Пловдив. Учи в Спортната академия в България при Ференц Магяр. В началото на 60-те години емигрира в чужбина. Завършва Британската академия по фехтовка (главен треньор на Лондонския клуб по фехтовка 1968-1973 г.) и Театралния институт „Лий Страсбърг“ и Експерименталния филмов колеж „Шеруд Оукс“ в Холивуд, Калифорния. Треньор на олимпийския отбор по фехтовка на Великобритания (1968 и 1972 г.). През 1970 и 1974 г. е световен шампион по фехтовка при професионалистите. През периода 1973-1988 г. се изявява като режисьор, сценарист в театъра, гост-лектор в Американската академия за драматични изкуства, продуцент в киното и театъра на Англия и САЩ. По негови сведения е автор на 7 филмови сценария в Холивуд, на пиеси, продуцирани в Холивуд, на книги и поезия.

Борислав РАДОСЛАВОВ

- В какъв дух откриваме Жорж Ганчев на прага на 76 години?
- В абсолютно позитивен. Позитивността е дар Божи и ако правиш добро, то ти се връща. Лошото е, че ние оглупяваме бързо и предаваме отечеството си, религията и вярата. Изобщо - един апокалипсис.

Реклама

- Защо я докарахме дотам?
- Задкулисието прозира вече. Знам кои са петимата или шестима човека, които командват България. Ако ги кажа обаче, ще оцелея точно три дни. Което значи, че има хора в България, на които не им дреме какво ще става с младото поколение, а техните деца завършиха чуждестранни училища, в Швейцария например, и се връщат изведнъж с много пари. И никой не пита откъде са те.

- Ето, вие сте професионалист с рапирата. Кой трябва да бъде промушен с нея?
- И сабята, и рапирата са безполезни. Защото един вади последен модел пистолет, а ти, докато извадиш рапирата, те прострелва финансово. Прострелва и самочувствието ти, граби от детето ти образованието, а от родителите, бабите и дядовците заплатите и пенсиите. Профукват се за яхти, комплекси, хотели. А има ли 100 лични примера, за които с чисто сърце да кажеш, че искаш да бъдеш като тях? Освен футболни постижения други личностни качества, които биха влияли върху едно цяло поколение.

- Дядо Добри, вече покойният отец Атанас Аролски от с. Хвойна и родителите, които даряват органите на починалите им деца, за да спасят други хора, са добри примери.
- Да, но ние за тях не чуваме. Аз съм се учил от Раковски. Той е заключен в Диарбекир, защото местните му завидели за тескерето и за гайтаните. Богат и недостижим и затова го натопили на кадията. Като го откупват неговите роднини, отива в Цариград и става адвокат. После през Марсилия до Белград. И там намира внимание и отношение. Основава Първата българска легия, където отива Левски. Да, имаме велики хора като личности, но презрял ни е Господ като колектив. Затова трябва да бъде разконспириран този код и да бъде унищожен. Налице е фалшива пъстрота, която идва от тази гадна квазикултура и кич, просмукани чрез медиите. Които се имитират от българската младеж. Те са като проказа.

- Чалгата ли имате предвид?
- Тя е създадена от платени хора, от учиндолския тъпанар и абсолютен нещастник, шмъркач, който създаде чалгата и официално я наложи чрез телевизия, собственост на САЩ.

- Слави Трифонов ли визирате?
- Не искам да цитирам имена, защото не искам да ходя по съдилища заради идиот. Всеки го знае. Направиха го мултимилионер. Защо? Още 1948 г. са казали, че на хората в Източна Европа ще свалят нивото на интелигентност, ще ги направят аморални, мързеливи и апатични. Защо се продаваме?

- В този контекст как оценявате работата на правителството?
- Не бих давал оценки. Но за министри като Петър Москов, Лили Павлова и Томислав Дончев как мога да кажа лоша дума? Но някакви хора, дето Костов ги е наблъскал там... Той винаги оцелява. Ако изгърми той, гърмят много хора.

Реклама

- Какво бихте му казали?
- Изобщо няма да говоря с него, не е от моята лига.

- Как оцелявате със 110 лв. пенсия?
- Не пия, не пуша, не ходя по барове, спя в едно легло и карам четири колела. Ако някой ме е видял в скъп ресторант, ще ми е драго да узная името и телефонния му номер. Карам 20-годишни коли нарочно, защото нямам очи пред народа, който едва оцелява. Това е личният пример. Замразил съм си фирмата и тя няма никаква дейност. Не мога да бъда обиден, отечеството е само едно. А държавата почти не съществува. Всеки има вина, че е търпял това да се случва и да я докараме дотук. Беше ми откраднат сценарият на "Да живееш или да умреш" за великия жест на българския народ, спасявайки 50 000 евреи, когато цяла Европа извърна очи и така позволи 6 млн. невинни хора да бъдат изпържени в лагерите на смъртта на Хитлер. Топактьори са стояли в моя офис и са чели по три пъти, за да вземат роля.

- Кои?
- Деян Донков и Юлиан Вергов например.

- Кой открадна сценария?
- Едно момченце. Осигуряват му 2,5 млн. и критиката ги прави на парцал. Това е антибългарският сериал "Недадените", с който убиват моя проект. На моите инвеститори им казват под сурдинка да внимават и да се оттеглят. А това е най-голямата реклама на отечеството. Те знаят, че Жорж няма да осъди България. И са си казали, че само 1 млн. евро ще ми трябват за адвокати. Но когато достигнеш до едно ниво като моето, теб вече не те интересуват парите. Интересува те да даваш.

- Правите ли го?
- Разбира се. Винаги съм имал възможност, тъй като съм много пестелив. Купувал съм ценни книжа още 60-те години.

- Да не сте сред изгорелите в КТБ?
- Последна грижа ми е КТБ. Тя трябваше да бъде ликвидирана от хора, които да не връщат парите обратно, а да я бастисат. Всички го знаят това. По-важното е всички да си обичаме отечеството, религията и паметта. Да променим образованието си, да увеличим износа и да имаме модерни ИТ технологии.

- Намирате ли време за вилата в Резово?
- Сега не, но лятото ще бъда там. Във Варна ще посрещна рождения ден. Продадох къща и си купих една малка от 60 кв.м на два етажа между Златни пясъци и Дружба до морето. Иначе си живея в къщата във Владая.

- Кой се грижи за всички имоти?
- Имам приятели, с които споделям жилищата. Иконом никога няма да пусна вкъщи. И това няма нищо общо с пари. Тук много хора направиха апотеоз на парите. Това са смешни имоти за смешни пари. Стане ли по-голяма, ще бъде срам за мен пред хората от Варна, чийто народен представител съм бил там два мандата. Там ходя 2-3 пъти годишно.

- Идват кандидатпрезидентски избори. Ще участвате ли?
- Не, сега не. Аз съм щастливото овчарче.

- И послание към народа за финал.
- Обичам ви до смърт! Бъдете щастливи, България ще пребъде!

Снимка: Антоанета ЙОТОВА

Реклама
Реклама
Реклама