Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4735874 www.bgdnes.bg

Малката Кардашян прие православието

Първородната дъщеря на дупе №1 на Холивуд Ким Кардашян и прочутия рапър Кание Уест е кръстена в православната вяра.

Малката Нора получи духовното си посвещение в Христовата вяра на традиционна церемония в арменска църква в Йерусалим. Ритуалът в храма от XII век в светия град е извършен лично от архиепископ Арис Ширванян. "Момичето официално ще стане християнка и член на арменската църква", не скри задоволството си висшият духовник пред журналисти и стотици фенове на холивудското семейство. За тайнството на Ким и Кание се налага за детето си да изберат кръстник от православната вяра, чието име засега остава тайна.

Реклама

На скромната церемония присъстват само те двамата, духовният баща на 21-месечната Нора Уест и четирима свещенослужители. Напълно според традициите на православието етническата арменка постави бяло бродирано покривало на главата си, докато Кание е облечен скромно в бели дрехи.

Още същия ден Кардашян и Уест са на официална визита при кмета на Йерусалим Нир Баркат, който им предложи да станат посланици на добра воля на най-известния град в света. Преди да кацнат в Израел, те посещават Армения, откъдето са корените на Ким по бащина линия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама