Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4737367 www.bgdnes.bg

Федерер с чалма край Босфора

Роджър Федерер се забавлява чудесно в Истанбул, където е в ролята на фаворит за спечелване на местния турнир.
Швейцарецът пробва турска баня и след това се щракна с нещо като чалма на главата. Явно Роджър знае как да спечели симпатиите на домакините, коментират медиите в Турция. Тенисистът не пропусна да покаже уменията си и с няколко демонстративни отигравания на импровизиран корт край Босфора.
Винаги когато е в чужбина, Роджър се опитва да опознае културата и обичаите на хората в страната. Това е една от причините за огромната му популярност в цял свят.
Той е посланик на добра воля на УНИЦЕФ и оказва помощ на социално слаби хора. Създадената от него благотворителна организация "Фондация Роджър Федерер" подпомага нуждаещи се деца и подкр

епя развитието на младежкия спорт.
В Истанбул големият му съперник ще бъде Григор Димитров. Швейцарецът е поставен под щ1 в основната схема на турнира, а Григор е щ2. Двамата може да се срещнат чак на финала. Първият съперник на Федерер ще бъде победителят от двойката Марсел Илхан (Турция) и Ярко Ниеминен (Финландия).
Роджър направи комплимент на представителя на домакините.
"Убеден съм, че ако играя с Илхан, атмосферата ще бъде невероятна - сподели Федерер. - Честно казано съм приятно изненадан от интереса към мен в Турция. Не съм предполагал, че съм толкова популярен в тази страна. Приятно съм изненадан от огромния интерес към мен."
Швейцарецът коментира и класата на Григор Димитров. "Той подобри играта си много, но все още има какво да добави - каза Роджър. - Мисля, че скоро той ще бъде в Топ 5 на ранглистата."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама