Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4764528 www.bgdnes.bg

50 бона за Преслава

Иво АНГЕЛОВ

Фолкпевицата Преслава ще заработи около 50 000 лева само покрай абитуриентските балове, научи "България Днес".

Свръхвървежната изпълнителка за поредна година е най-търсеното име в кръшния жанр, което да се изявява в най-паметната вечер на зрелостниците. Затова и още преди няколко месеци дните около 24 май са били ангажирани и Преслава няма да има много време за почивка. Поканите към нея били десетки и затова се наложило продуцентите да изберат най-доходоносните нощни локали.

Реклама

Планирано е добричлийката да има участия всяка вечер в кръчми и дискотеки, като в повечето случаи ще съчетава минимум по две участия на ден. В желанието си да изкара повече пари Преслава е измислила перфектната финансова схема - тя приема участия предимно в София и Пловдив. Причината - двата града са много близко един до друг (около час по магистрала "Тракия"), а заведенията постоянно са пълни с хора, които са склонни да дават щедри бакшиши на любимката си.

През миналата година се появи информация, че Преслава е успяла да заработи още по-крупна сума. Тогава се говореше, че покрай абитуриентските балове чалгаджийката е поставила истински рекорд, като само за 4 дни е успяла да прибере сумата от 80 000 лева. В ударния период Преслава е имала цели 12 участия основно в заведения точно в София и Пловдив.

Като истинска работохоличка фолкпевицата използва празничните дни не за почивка, а за изкарването на огромни суми. Истинският урожай настъпва за нея около коледните и новогодишните празници, когато няма вечер без участия, а често хонорарът й е двоен. За последно в публичното пространство циркулираше информация, че за едно свое участие тя припечелва 8000 лева (9600 лева с ДДС), като сериозна част от парите се прибират от нейните продуценти. Точните суми обаче постоянно се променят и малцина знаят колко точно прибират изпълнителите.

Не много по-различно е положението и през летния сезон. Има месеци, в които Преслава е достигала до рекордната бройка от 25 участия, което означава, че почти не е имала време за почивка. Съчетан с безкрайното пътуване до различни точки на страната, подобен ритъм на живот е убийствен. Преди година дори се шегуваха с нея, че няма време да се преоблече, тъй като беше изловена на няколко поредни участия да е с една и съща жълта рокля.

"Много бързо постигна това да се издържа сама, още на 15 години си изкарваше парите. И сега много работи. Знам, че по Нова година актуалните певици имат и по две участия на ден. Дано да ме послуша, като й говоря, че има-няма брак и мъж до себе си, не трябва да остава сама. Поне едно дете да роди. Аз ще й помагам, както сега гледам на сестра й детето. За мъж - не зная кой би бил съгласен да се прибира сутрин жена му, вмирисана на цигари и алкохол... Но това е пътят й", коментира преди време нейната майка Янка Тончева, притеснена, че дъщеря й се претоварва от работа.

Откривателят на Преслава - Милко Калайджиев, също потвърди, че колежката му се пренатоварва с ангажименти. Според него това е реалната причина изпълнителката да отслабне толкова драстично през последните години. Липсата на сън, объркан метаболизъм и постоянно обикаляне по нощни заведения са дали отражението си върху Преслава, която често може да бъде видяна изморена, а тежък грим да прикрива пораженията върху лицето й.

Реклама

"Преслава има запълнени по 25 дни участия в месец. През тези дни тя не спи, не се храни, няма време за почивка. Прибира се от работа в 5 сутринта и така всеки ден. Досега всяка друга певица на нейно място да се е отказала, но не и тя. Преслава е изключително амбициозна и изпитва голяма любов към работата си. Ако сте я чули да казва, че прави нещата с любов към феновете си, няма да е лъжа, защото наистина иска да бъде харесвана и да продължава да бъде номер 1 в попфолка", коментираха хора от нейното обкръжение. Здравословните проблеми обаче нямаше как да бъдат прикрити, тъй като тя едва ли не беше набедена, че е станала анорексичка.

"Ям си доста, но като видя, че започвам да качвам, се съобразявам, защото се харесвам такава слаба, но не съм болна. Истина е, че намалих килограмите си, но не е истина, че съм анорексичка. Това може и сами да го забележите, нали? Водя здравословен начин на живот и му се наслаждавам", коментира изпълнителката, която покрай всичките си ангажименти намира време и за интервюта, и за снимане на реклами, и да се прибира в родния си Добрич при родителите си.

Преслава вероятно и тази година ще намери време за отпуска едва след края на летния сезон, като най-големи шансове това да се случи има през септември или октомври. Традиционно тя ще избере дестинация зад граница, за да може наистина да се наслади на спокойна почивка. Засега обаче е потънало в тайнственост с кого Преслава ще сподели екскурзията си, като е твърде вероятно тя да пътува със свои приятелки, а не с мъжка половинка.

Реклама
Реклама
Реклама