Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4797106 www.bgdnes.bg

Свирките на "Ку-ку бенд" струват 2 млн.

Лили АНГЕЛОВА

Слави Трифонов подписа нова полица за застраховката на инструментите на "Ку-ку бенд" за 2 млн. лева, научи "България Днес".

Музикалната група притежава най-скъпите свирки на Балканите. Общата им стойност е за около 2,5 млн. лева. Почти всички са поръчкови и моделите са толкова различни, че момчетата могат да свирят всичко - от класическа музика до попфолк. Най-успешната формация разполага с над 30 китари (с найлонови и метални струни) и 14 синтезатора за шефа на бенда Евгени Димитров-Маестрото. Георги Милчев-Годжи притежава басова с 4, 5, 6, 7 и 10 струни. Моделите на три от китарите са разработени по поръчки за него от българския майстор Петър Давидов. Цветан Недялков свири на китара "Guild" с два грифа. Бас китара с два грифа има и Годжи. Гордостта на Недялков е уникатът от най-добрата фирма за китари - "Фендър".

Реклама

"Изпратихме биографията и записи от концерти на Цецо в централата на фирмата, защото там не изработват китари на всеки желаещ. Едва като го харесаха как свири, платихме инструмента, а чак след година го получихме. Забави се, защото се изработва ръчно", разкри още Маестрото. Всички инструменти са застраховани, като полицата се подписва всяка година. Когато бендът тръгне на турне или е във ваканция, се прави допълнително застраховане. Над инструментите бди и специална допълнителна охрана.

"На едно от турнетата ни валя такъв порой на сцената, че моят синтезатор "Ямаха" подгизна. Обърнахме го и от него излезе около литър вода. Оставихме го един ден на слънце да си поизсъхне и после пак си свиреше с перфектен звук", доволен е от качеството на инструментите си Маестрото. Той е от малцината музиканти в света, които притежават електромеханичния орган "Hammond C3". Уникален е и стърчащият тромпет "King" на Гъмзата. "Имаме голям късмет, че Слави Трифонов е музикант и държи и ние да свирим на хубави инструменти. Ако бяхме с водещ като Джей Лено, не знам какво щяхме да правим", хвали шефа си Маестрото.


Барабани като мерцедес!

"Джей Лено колекционира стари автомобили - има около 45. Всеки ден ходи на работа с различна кола. Всеки ден е трудно да се каже, но почти всеки месец и аз купувам нов инструмент", каза Слави след последното си турне в "Арена Армеец". Най-новият подарък, който направи шоуменът на своя бенд, бяха барабаните на Венко. Те са изработени в Силиконовата долина в Калифорния. Целият комплект ударни струва на Трифонов колкото един добър мерцедес, цъкат с език запознати.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама