Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4921472 www.bgdnes.bg

Крисия мачка в Русия

Иво АНГЕЛОВ

Свръхталантът на българската музика - 11-годишната Крисия, предизвиква истински фурор с участието си на престижния конкурс в руския град Ялта.
След първата фестивална вечер младата надежда от Разград заема трето място, но е нахъсана да се бори за победата.


"Крисия още е дете, но се е научила да търси само победата. Тя не признава нищо, различно от първо място. Дори се чувства зле, когато не е най-добрата. Вярвам и силно се надявам, че и в Русия ще се пребори за победата и ще помогне за прославянето на страната ни", коментира пред "България Днес" Марин Тодоров, горд баща на чаровното момиченце.

Реклама


Крисия участва на престижния музикален конкурс "Детска нова вълна“, където биват канени само най-големите таланти в света. При първото си появяване на сцената в Крим публиката избухнала в аплодисменти и дълго време аплодирала малката красавица, чиято широка усмивка се превръща в нейна запазена марка.


Според разпространената информация за изпълнението си на "Планетата на децата" (с това парче участва на детската "Евровизия" през миналата година) тя получила от журито осем оценки 11 и две - 10, като максималният показател е 11. Само оценки от 11 е получила представителката на Казахстан Данелия Тулешова, а с точка по-малко е Гайа Каучи от Малта, която е победителка в детската „Евровизия 2013". Така във временното класиране Крисия е на трето място, но се стяга за победа, като снощи излезе за втори път на сцената в Ялта.


"Оценките за Крисия от първия конкурсен ден - 8х11 и 2х10. Да кажем "браво"! За обичащите да броят това е трети резултат. А за обичащите Крисия това е супер представяне. Всеки може да си избере. Предстои втората конкурсна вечер", беше написано на официалната й страница във Фейсбук, като към публикацията се появиха множество положителни коментари.


"Браво! Радостта е взаимна! Продължавай смело!", "Давай, Криси!!! С теб сме !Оле!!!" и "Браво, Крисия! Обичаме те!" бяха само част от радостните отзиви от отличното представяне на малката изпълнителка.
Председател на журито на музикалния конкурс е народният артист на Русия, продуцент и композитор Игор Крутой. Сред членовете на оценяващата комисия са известните изпълнители Филип Киркоров и Лев Лещенко. Снощи Крисия откри втория конкурсен концерт с изпълнение на "Я бы хотела нарисовать мечту" на Юлия Началова, а тази вечер е галаконцертът.


Общо 15 музикални таланти от 6 до 12 години, представители на 12 държави, участват в конкурса "Детска нова вълна", който се провежда в международния детски център "Артек" в Русия.
На фестивала се връчват три награди от жури, сред членовете на което е Филип Киркоров, а също и "Приз на зрителските симпатии". Конкурсът няма да има пряко излъчване по телевизията, записи от конкурсните вечери и галаконцерта ще се излъчат на 28, 29 и 30 август по канал "Русия 1". Конкурсът "Детска нова вълна" за първи път се провежда през 2008 г. в концертната зала на московския хотел "Космос". През 2010 година той се премества в Крим, като в музикалното състезания участват деца на възраст между 8 и 13 години.


Още на втория ден след пристигането си 11-годишната Крисия се е сприятелила с останалите деца. Малката принцеса си направила снимки с останалите участници, които родителите ударно публикуват във Фейсбук страницата й. С лъчезарната си усмивка тя е успяла да спечели не само журито и публиката, но и останалите участници, които с интерес я разпитвали за България и нищо чудно някой ден да й гостуват.


След края на конкурса Крисия и семейството й се прибират в България, като ще отидат за една седмица на българското Черноморие. След края на почивката обаче професионалната й програма отново ще е натоварена. След 1 септември ще започне изясняването на всички детайли около записването на дуета й със Слави Трифонов, който се очаква с огромен интерес. Те ще представят парчето си на големия концерт на "Ку-ку бенд", който ще се проведе на 25 септември на Националния стадион "Васил Левски" в София. Тепърва ще се работи и по дуета й с рапъра Кристо, който пък трябва да види бял свят около първия учебен ден - 15 септември.

Реклама
Реклама
Реклама