Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4927882 www.bgdnes.bg

Димитър Тодоранов: Каня Лили Иванова отново в Операта

Продуцентът Димитър Тодоранов:

Каня Лили отново в операта

Обмислям риалити шоу със силоваци

Акценти:
Всеки ден правя политиката
Готов съм за семейство
Сегашното правителство е успешно

Кой е той?

Димитър Тодоранов e глaвeн мeниджъp нa Фeдepaциятa пo шoтoкaн, тpeньop нa бългapcкия нaциoнaлeн oтбop. Мнoгoкpaтeн нaциoнaлeн и eдинcтвeният eвpoпeйcки шaмпиoн нa Бългapия пo кapaтe-дo. Нaтpyпaл e coлиднo oбpaзoвaниe - инфopмaтикa във Вeликoтъpнoвcкия yнивepcитeт, Нaциoнaлнaтa cпopтнa aкaдeмия, финaнcи и финaнcoв мeниджмънт в САЩ. Зaнимaвaл ce e c виcoкopиcкoвo инвecтиpaнe нa амepикaнcкaтa фoндoвa бopca. Tpeниpaл e звeздитe Ан Хaтayeй и Хю Джaкмън пo cпopтнa пpoгpaмa, кoятo caм e cъздaл. Бил e мoдeл нa ДДолче&ГабанаУ. В мoмeнтa yпpaвлява най-посещаваните заведения в Лозенец и в София - ДХасиенда бийчУ и ДХасиенда клубУ.

Реклама

Лили АНГЕЛОВА

- Г-н Тодоранов, наричат ви Дпазителят на изкуствотоУ, тъй като посетителите в заведенията ви се срещат и с изкуство - 10-те най-скъпо продадени платна в историята, както и пластиките на Васко Бърдаров?
- Освен заради добрата музика и безкомпромисното обслужване при нас хората се наслаждават на специфичната атмосфера, която изкуството в различните му форми създава. За мен контактът с изкуството винаги е бил от изключителна важност, защото задоволява един специфичен глад - Дглад на душатаУ, който не може да бъде задоволен по друг начин. Очевидно така е и за клиентите ни. При нас няма проблем със слаб туристически сезон.


- Уникалният проект със скулптурата на слона, дело на художника Стефан Божков, съдържа послание към поколенията.
- Слонът е арт инсталация на изключителния художник Стефан Божков. Тя символизира баланса в живота, така наречената златна среда. Можеш понякога да летиш, но е добре и да си здраво стъпил на земята. Процесът на създаването на тази творба за мен беше поредният тест за издръжливост и доказателство за това, че е важно да си държиш на обещанията, че не е добре да се предаваш, и тогава успехът е сигурен. Казвам това, защото на няколко пъти спирахме проекта. Известно е, че слонът е символ на щастие и благоденствие и вярвам, че слонът на Стефан ще донесе благоденствие за всички.


- От известно време продуцирате театрални постановки. Какъв тип театър според вас има смисъл да се прави у нас - театър, след който си тръгваш сдобрен със света и завърнал се към радостта от живеенето, ярък и откровен политически спектакъл, задълбочен режисьорски прочит на модерната класика или авторския театър?
- Най-важното за мен е да се поставят смислени текстове с ярки послания. Независимо от темата на спектакъла е важно човек да си тръгне след него с усещането, че е прекарал смислено времето си и е научил нещо ново. Пиесата на Елин Рахнев - ДСвалячиУ, която подкрепих, има именно такова ярко послание. Гениалният му текст, поставен от режисьора Пламен Панев, изигран блестящо от Геро и Малинко, правят от този спектакъл явление, което през миналия сезон беше оценено от много зрители. Темата за хората от ДАУ и ДБУ житейски групи действително вълнува. И когато тази тема е представена по подходящ начин, не назидателно или морализаторски, а чрез смях през сълзи, успехът е гарантиран. Имам още доста идеи в театрална посока за есента.


- Какво е отношението ви към предложенията за промяна на субсидирането на театрите у нас? Трябва ли да се закриват непечелившите провинциални театри?
- Не би трябвало да се закриват никакви театри или културни институти. Тъкмо обратното - трябва да има колкото се може повече, особено извън столицата. Театърът винаги е бил важна част от живота на българите. Предпочитам у нас да говорим как се откриват нови театри, а не как да се закриват.


- А имате ли намерение отново да работите с примата на родната ни естрада Лили Иванова?
- Имам идея да поканя Лили Иванова отново да изпълни блестящите си хитове в операта. Засега обаче предпочитам да не издавам повече подробности. Есента ще стане ясно.


- Чухме и за ваша идея да създадете ново телевизионно риалити шоу?
- Да, разговарях по тази тема с Джуди Халваджиян. Става дума за събиране на бойци силоваци, които да се бият в една къща на живо. Идеята вече съществува в едно американско предаване.

Реклама


- А вярно ли е, че ви предлагат шестцифрена сума, за да влезете в риалити шоуто ДВИП брадърУ?
- Предлагали са ми, да, но не искам да коментирам суми или да се заричам дали бих участвал или не. ДВИП брадърУ е успешен продукт благодарение на уникалния си продуцентски екип.


- Успехите, които постигнахте като треньор на отбора по шотокан, доколко се дължат на вас? Как мотивирате младите хора да бъдат успешни в това, което правят?
- Националният отбор на федерацията по шотокан карате последните години носи много медали на България. Без всякакво съмнение за мен спортът и ангажиментите ми към националния отбор са изключително важни и нищо от другите неща, с които се занимавам, не може да ме отклони от тях. Истината е, че отборът ни е изключително силен и аз съм горд с постиженията на състезателите. Успеха всеки дължи сам на себе си, аз съм част от успехите им, а те могат да бъдат пример за всички млади хора с труда си.


- Интересувате се от политика, дори бяхте в листите на ГЕРБ на миналите избори. Може ли в момента държавникът у нас да има достойно лице?
- Независимо с какво се занимава, всеки човек трябва да има достойно лице. Въпросът опира до системата от ценности, мотиви и трудолюбието на всеки, който се е заел да върши някаква общественополезна дейност. И днес аз виждам лица на достойни политици. Иска ми се да са повече, но в крайна сметка политиците са ДогледалоУ на обществото ни. Тогава, когато у нас достойните хора станат повече, ще виждаме и повече достойни политици.


- Върнахте се от САЩ, където имахте просперираща кариера, смятате ли, че може да промените статуквото у нас?
- Всеки от нас всеки ден може да променя статуквото. Понякога то в смисъл на традиции и приемственост е добро нещо. В негативния смисъл на това понятие то може да бъде променяно ежедневно чрез работата ни и реакциите ни в различни житейски ситуации. Аз се стремя с идеите и работата си да променям това, което не ми допада в света около нас. Важно е да сме повече. Защото липсата на реакция, апатията и отчаянието не са инструмент на доброто. Със сигурност трябва да се променят политическите партии във вида, в който съществуваха досега - потънали във високомерие, недиалогични и намиращи се твърде далеч от хората и техните ежедневни грижи. Особено това се отнася за по-старите партии от прехода. След гражданските протести от миналото лято нищо в политическите партии не може да бъде същото. Вярвам, че просто хората няма да позволят това.


- Премиерът Борисов е бил ваш учител по карате. Успешна ли е политиката, която в момента той прави?
- Смятам, че политиката на днешното правителство е успешна. Макар и с известни търкания, коалицията, която днес управлява България, е успешна. Нека само за миг да си представим каква алтернатива би имало това управление. Такава, срещу която хиляди хора излязоха на улиците миналото лято.


- Смятате ли отново да влезете в политиката?
- Всеки от нас е в политиката. Подавайки гласа си за една или друга политическа партия ние сме в политиката. Реагирайки на едно или друго неприемливо за обществения интерес политическо решение, ние сме в политиката. В такъв смисъл аз съм сериозно влязъл в политиката.


- И тази година влязохте в класацията за ДЕрген на годинатаУ. Ласкае ли ви това?
- Питайте майка ми, която повече би желала да ме види със семейство и деца, отколкото като ДЕрген на годинатаУ (смее се). Аз също мисля, че вече ми е време да създам семейство.


- Преди време се изписа, че сте гадже на примата на родната естрада Лили Иванова, в какви отношения сте с нея? Коя е любимата ви песен в нейно изпълнение?
- Отношенията ни с Лили Иванова са професионални. Аз съм голям неин почитател и мисля, че не случайно я наричат прима. Много са песните, които обичам в нейно изпълнение, но като че ли най-много се идентифицирам с песента ДИкарУ.


- Приписват ви още връзки с фолкпевицата Алисия и с Ели Гигова, доколко това е вярно?
- Връзката ми с Алисия е градска легенда. Ели Гигова е уникален човек и сме близки приятели, а освен това ни свързват професионални интереси и проекти.


- На какви критерии трябва да отговаря жената до вас?
- Не съм написал специален лист с качества, на които трябва да отговаря жената до мен. Сигурен съм, че когато се видим, ще се разпознаем.


- Познавате холивудски красавици и успели жени. Липсва ли й нещо на българката днес?
- Не смятам, че българките трябва да променят нещо у себе си. Мисля, че освен красиви и полагащи грижи за себе си в много случаи са по-успешни и силни от мъжете ни.

Реклама
Реклама
Реклама