Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4967640 www.bgdnes.bg

Евгени Минчев открадна "Златният Орфей"

Евгени Минчев за пореден път доказа, че може да превърне всяка традиция в невиждано зрелище. Паркетният тигър открадна под носа на старите културтрегери дългоочаквания и така оплакван фестивал "Златният Орфей" и го направи в собствения си дом, видя "България Днес".
Менте фестивалът се състоя в хола и терасите на Минчев и събра коренно различни личности, които извън дома на Евгени може би никога не биха се срещнали.

Внимание, читатели! Целия материал и повече интересни подробности четете в хартиеното издание на "България ДНЕС"


На приема на пиар агента присъстваха миски, фолкпевици, плеймейтки и естрадни легенди. Сред почетните гости на събитието беше популярната естрадна певица Мими Николова, която е победител в първия "Златен Орфей" през далечната 1965 г. Фотосите от събитието показват близост между певицата и най-новата носителка на скандалната титла "Мис Силкион" Габи Попова, която, незнайно защо, също е сред гостите на менте "Орфея".
Изпълнителката Петя Буюклиева и композиторът Панайот Панайотов също бяха част от партито, както и попфолк певицата Таня Боева. Малцина си спомнят, че през 1995 г. Боева печели награда за млад изпълнител на тогавашния фестивал.
Зложелатели на лорда не се забавиха да обвинят Евгени в кражба. Пред "България Днес" Минчев бе категоричен, че не иска да се впуска в подробности по тази тема и за него въпросната вечер е била прекрасно изживяване.
"Там беше Дариана Генова, бяха Панайот Панайотов, Мими Николова - все носители на първа награда от фестивала. Ако аз съм го откраднал, смятате ли, че те щяха да присъстват?" - заяви лордът.
Няколко дни преди партито Евгени съобщи, че го прави не за да се опита да възкреси фестивала, а по-скоро да отпразнува 50-годишнината му. Минчев не един път е изтъквал уважението си към българската естрада и не пропуска повод да го демонстрира.
Нестандартното решение на лорда несъмнено е повлияно и от близката му дружба със самата Дариана Генова. Генко Генов - съпругът на Дариана, е първият човек, който дава възможност на Евгени да излезе извън родината. Именно заради него лордът посещава Кан и присъства на фестивала МИДЕМ.
"Генко имаше такава харизма, че паметта му заслужава да бъде почетена и поддържана. Генко е "Златният Орфей" и обратното. Няма как това да бъде покрито и забравено" - споделя паркетният тигър в свое интервю по темата, допълвайки, че е в прекрасни отношения с Дариана и сина й Райчин, заради които главно организира и събитието си.
С този прием Евгени твърди, че е искал да вдъхне самочувствие на всички свързани с легендата "Орфея".
Междувременно, след като с гръм и трясък се сгромоляса 50-годишният юбилей на "Златният Орфей", който трябваше да се проведе в края на август, половината от песните, предвидени за участие в него, пак ще се състезават, но... на друг форум, научи "България Днес".
"Вярно е, че ще има подобен международен поп фестивал - на 16 септември в НДК. Той е за поп и рок музика "София 2015", съобщиха организаторите.
Според тях част от участниците ще се явят с песните, приготвени за "Орфея", като в подкрепа на тях ще се пускат и есемеси. Тази година на събитието ще участват Петя Буюклиева, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Георги Станчев, група "PIF", Вели Чаушев и Йоана Величкова, група Джина Иванова и Искрен Пецов, Васил Чергов, група LOUD, Георги Станчев и Дичо, Христо Ламбрев, Васил Стоев и много други български изпълнители.
Голямата изненада за зрителите ще е присъствието на музиканта Пейо Пеев от група "Спринт" и Галя Георгиева, двама от инициаторите, които застанаха срещу Дариана Генова и бяха противници на това фондацията й да провежда "Орфея". Зад тазгодишния фестивал, който е обявен за международен, но досега никой чужденец не е потвърдил присъствие, застава Столична община и "Спирит продакшънс". Събраните средства ще отидат в благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри", а водещ ще е Човекът-глас Красимир Аврамов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама