Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4972397 www.bgdnes.bg

Теодора Стефанова, майката на актьора: Още плача за Андрей

Лили АНГЕЛОВА

"Няма да поканя съпругата на Андрей - Боряна, както и Кристина, танцьорката от ансамбъл "Тракия", жената, която спрягат за най-голямата му любов. Ако нещо го съсипа, това бе личният му живот, който беше драматичен." Това споделя Теодора Стефанова, майката на актьора Андрей Баташов, ден преди филма, който ще се излъчи в НДК по повод 50-ия му рожден ден.

Внимание, читатели! Целия материал и още интересни подробности четете в печатното издание на "България ДНЕС"

"Всеки ден плача. Безутешна съм", споделя още жената. Казва, че живее със спомените и снимките за сина си. Среща се с приятелите и колегите му често, най-много си говори с Аня Пенчева.
Филмът "С глава в стената", който ще видим на 10 септември в НДК, е заглавие от спектакъл, който Андрей Баташов направи през 1994 г. "Той съвпада с характера му. Идеята ни дойде съвсем спонтанно. Разбира се, има и пропуснати моменти, като например постановката "Гласове", с която трупата им пътува по целия свят. Тези славянски песнопения са изключително чувствени и невероятни", обяснява Стефанова. Сценарист на филма е Велислава Дърева, а продуцент - Павел Павлов. "Често си мисля какво ли щеше да прави Андрей, ако беше жив. Със сигурност щеше да е на репетиция или някъде с приятели", смята майка му. В момента Теодора продължава да работи в столично читалище. За 29 ноември, когато се навършват пет години от кончината на сина й, тя подготвя да издаде книга за него - "Ваше благородие". "Винаги на 10 септември отбелязвам рождения му ден. Хората казват, че времето лекува, но не е така. Особено когато детето ти си е отишло преди теб и сам си го отгледал. Няма по-голяма мъка", споделя с болка майката на Андрей Баташов - Теодора Стефанова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама