Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4972425 www.bgdnes.bg

Слави бесен заради Габи

Слави Трифонов е бесен от финала на детската "Евровизия", научи "България Днес". Причината е неговото изрично желание победител в надпреварата да бъде момче.
Изборът на зрителите обаче определи 12-годишната Габриела Йорданова от Русе да представи страната ни на предстоящото певческо състезание. Габи получи най-много гласове на финала на кастинга от жури и публика с изпълнението на песента "Осъдени души".

Внимание, читатели! Целия материал и още интересни подробности четете в печатното издание на "България ДНЕС"


На второ и трето място останаха любимците на Дългия - 12-годишният Иван Стоянов от Бургас и Радко Петков от Троян. Иван и Габи имаха еднакъв брой точки, но победата отиде при девойката заради по-висок зрителски вот.
Както "България Днес" писа, още преди старта на конкурса Трифонов издаде тактиката си пред екипа на шоуто. Той бе убеден, че трудно някое момиче ще надмине успеха на Крисия от миналата година. Затова страната ни трябва да бъде представена от момче. Не случайно и победител в миналогодишното издание в състезанието стана италианецът Винченцо Кантиело.
Според Слави такава е тенденцията в европейски мащаб, да се налагат талантливи момчета на музикалната сцена.
На финала на конкурса Дългия отново подчерта, че победителят трябва да е от мъжки пол.
"Победител трябва да е Иван! Той е мъж, нестандартен и шоумен. Този път имаме нужда да ни представи момче. Крисия направи всичко, което можа. Трябва да мислим какво иска публиката", директно каза Слави малко преди окончателно линиите за гласуване да бъдат затворени.
Държанието на Дългия разпали истинска война сред феновете на шоуто. Част от зрителите избухнали срещу него и заляха официалната страница на шоуто с гневни коментари. Десетки пишат, че Слави се е изложи ужасно, а думите му са били пряк опит да манипулира зрителския вот.
"Това не е шоуто ви, за да се налагате постоянно! Изложихте се много! Грозна манипулация!"
Това е само един от гневните коментари, насочени срещу Дългия. Друг обиден пише: "Слави показа на всички как не трябва да се държи член на жури! Той буквално каза и на зрителите и другите членове на журито - Евгени Димитров и Орлин Павлов, кой трябва да спечели. Много грозно."
Изборът на победител на детската "Евровизия" се предаваше на живо в ефира на Би Ти Ви. Хора от екипа на предаването и БНТ, която също е участник в начинанието, споделят, че държанието на Слави е било изненада дори за тях. Те не са очаквали водещият да разкрие личните си предпочитания в ефир.
"Ако беше спечелило някое от момчетата, щеше да стане голям скандал. Все едно целият кастинг не е имал никакъв смисъл, защото през цялото време се е търсело единствено и само момче", издават от екипа.
Дългия издаде намеренията си още на полуфинала на шоуто. Той отряза доста момичета, за да може по-голям брой момчета да попаднат сред финалистите.
Зрителите са бесни на Дългия и го обвиняват в нагласен вот, защото той буквално се наложи над Орлин Павлов и Евгени Димитров-Маестрото.
"Победител ще е Иван, защото така казвам! Точка! Трябва да изберем него. Такава е тенденцията и в европейски мащаб", избухна Дългия в ефир. Той категорично не подкрепи избора на Орлин именно Габи да е номер 1.
Все пак русенката спечели. На финала Слави дори не я поздрави. След шоуто той коментира, че не е разочарован, но просто момичето няма да успее да се наложи.
Габриела Йорданова плени Орлин Павлов и публиката още с първото си изпълнение на кастинга. Тя веднага се превърна във фаворитка за голямата награда. Оказа се, че далеч преди кастинга Габриела има много постижения на международни конкурси.
Сред постиженията й са голямата награда "Италия мюзик фестивал", гран при "Музикален трофей" в Букурещ. Втора награда от международен фестивал "Нова музик". Габриела има участие и награди от конкурси в Беларус, Италия, Унгария, Румъния и Казахстан. Сега ще има шанса да се изяви и на детската "Евровизия". След победата Габи сподели единствено, че не е очаквала да е първа и е много щастлива.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама