Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5000375 www.bgdnes.bg

Татуировките разголват звездите ни

Повече татуировки, по-малко дрехи и много снимки.
На този принцип родните звезди не пропускат да се изфукат с новите рисунки по-телата си. На 29 септември в клуб "Ла Кубината" куп известни личности ще си мерят татусите, а на събитието се очаква дори ходещата Библия Благой Георгиев. За рисунките си по телата ще разказват още куп известни спортисти, модели, певци и шоумени.
Татуировките у нас станаха модерни преди 15-ина години. Преди това имаше единствено зелени надписи на жени, дати, котви, с които се гордееха предимно цигани и затворници. Днес почти всеки футболист, певец, модел, чалгаджия и актьор е изографисал себе си и не пропуска да покаже новите "произведения на изкуството" върху тялото си. Повечето от татусите на българските звезди са банални - китайски йероглифи, плетеници, мъдри надписи, дракони и латински сентенции, заклинания и молитви за успех. При жените пък е пълно с цветенца, слънца, звездички, панделки, цитати от песни и вдъхновяващи думи. На мода напоследък е изписването и на имената на децата на звездите.
Безспорно най-изрисувани са футболистите, които поне в това отношение не отстъпват по нищо на западните си колеги. Безспорен шампион по татуси е Благой Георгиев. Джизъса е целият в кръстове, молитви и всевъзможни религиозни символи. По тялото на Благо вече почти няма останало свободно място от молитвите "Отче наш", "Господи помилуй" и огромното разпятие на гърба му.
Далеч по-дискретен е Димитър Бербатов. Митко има неясни символи на лявата ръка, а на дясната дълго време носеше йероглифи, означаващи "всичко е позволено".

 След като мина модата на китайските букви, Бербо заличи татуса, като на негово място се появи по-актуалният днес християнски кръст. Ники Михайлов и Валери Божинов също не остават по-назад и са се изрисували с плетеници и йероглифи. Синът на Боби Михайлов също носи огромен кръст върху гърдите си, има птица на корема, а ръцете му са целите нашарени. 
По-старата школа от поколението на Христо Стоичков подмина модата с татусите, а самата Кама е твърдо против "ваденките", както ги нарича.
От по-старото поколение шампион е Слави Трифонов. Шоуменът има огромен надпис на гърба "No Mercy" (без милост), голямо "Х" на рамото от времето на "Хъшове". То е съставено от хайдушки нож и пистолет. Певицата на Слави - Цветелина Грахич, обаче вкарва в малкия си джоб шефа. Тя има около 40 татуса, като последният е на египетската богиня Изида (покровителка на магията, семейството и брачната вярност) и се намира точно под гърдите й. 
Кралят на фолка Азис също е голям фен на татуировките. Васил спазва стриктно ромската традиция и изписва имената на любимите си. В неговия случай има и мъже - на предмишницата му стои надпис "Велизар", посветен на един от любовниците му. Азис е почел и приятелката си Дани Ерменкова с малък надпис "Dani". Най-шокиращи са краката на певеца, които почти от горе до долу са покрити с цветя. Васко има още звездички около зърната на гърдите, има татус и на врата, а на гърба отново е заложил на нежни растения. Точно над задника му пък има плетеница, която обикновено виждат само най-близките му. Конкурент сред приятелите на Азис е аверът му Ванко 1. След като влезе в затвора, рапърът реши да татуира най-важните моменти от живота си върху целия си гръб. 
В крак с модата естествено е и Николета Лозанова. Плеймейтката не обича да чете книги, но по нейното тяло има какво да се прочете. И ако се съди по написаното, тя е полиглот. На дясната китка тв водещата се е белязала с френското "Envie moi", което в превод означава "Завиждай ми". На лявата е преминала на английски с надписа: "Can you feel me? Can you touch me? Do you believe me?" - "Усещаш ли ме? Можеш ли да ме докоснеш? Вярваш ли ми?". В горната част на дясната й ръка пише пък "Само Бог може да ме съди", а на гърба й е мъдрият надпис "Не искаш да пропуснеш". На по-интимно място Николета е сложила част от текст на песен на рапъра Аkon, но какъв точно е той, трябва да попитаме някой от любимите й футболисти. 
Манекенки, моделки, актриси и тв водещи също са редовни посетителки на студията за татуировки. Диляна Попова например е изписала хипарския девиз "Мир и любов", но наобратно, защото й се струвала банално. Бащата на детето й Асен Блатечки пък сам е проектирал главата на бик върху рамото си. Водещата в "Господари на ефира" Мария Игнатова носи китайски йероглиф на китката, който значи "Виктор завинаги" и е посветен на сина й. Актрисата Елена Петрова има дискретен надпис на едната ръка, на който със санскритски букви са изписани имената на близнаците й Изабела и Александър. Плеймейтката Златка Димитрова е голям фен на татусите, като най-интересният е пищов, който се подава от гащите й. А на най-интимното си място е нарисувала пеперуда.
Сред най-красивите звезди с татуировки е спринтьорката Ивет Лалова. Около нейния пъп грее слънце, а в горната част на бедрото й има меча лапа. Тя се намира точно до белега от операцията и е направена за късмет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама