Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5002765 www.bgdnes.bg

Миската Вероника Стефанова: Ще съм първият министър със силикон

Вероника Стефанова е професионален модел и носител на титли от редица конкурси. За последно тя спечели конкурс в Южна Корея, а преди това бе обявена за "Мис Туризъм Европа" в Миконос, Гърция. Вероника завършва политически науки в НБУ, а в събота заедно с председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов прерязаха лентата на нов спортен комплекс в Земен. Пред "България Днес" миската говори за политическите си амбиции.

- Вероника, как се озова на едно място със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов?
- Поканиха ме да открием заедно новия спортен комплекс в Земен. Цветан Цветанов и кметът на града са в основата на неговото подобрение. С него заедно рязахме лентата.
- Получи ли вече покана да се присъединиш към ГЕРБ?
- Нямахме много възможност да си говорим с него за политика. Общувахме по време на официалната част. Аз уча политически науки, но все още не съм решила към коя партия да се ориентирам. Но уважавам правителството на ГЕРБ, все пак това е лидерската партия. Ако получа покана, ще обмисля дали да стана член.
- Готвиш ли се вече за политическа кариера?
- Разбира се. Вече съм бакалавър по политически науки, предстои ми да запиша магистратура ДМеждународни отношенияУ и кандидатствам право. Но ми трябва и малко житейски опит, няма как да станеш сериозен политик на 23 години. Но за следващите избори съм готова да се кандидатирам.
- Ако влезеш в парламента, до кой депутат би седнала?
- Не ми е детската мечта да седна до някой политик, нямам любим депутат. По-скоро искам да съм достатъчно конкурентна, за да искат те да сядат до мен. Волен Сидеров е интересен, защото е много краен. Би ми било забавно да го наблюдавам, с него няма как да е скучно. Ще ми е интересно да се запозная и с Делян Пеевски, и с всеки друг от депутатите.  


- Излъчват ли сексапил българските политици? Кой е най-привлекателен?
- Гледам на тях професионално. Но винаги един интелигентен, умен мъж излъчва сексапил. Премиерът например се поддържа, въпреки че вече малко остаря. Спортува, играе тенис, футбол.
- Какво мислиш за премиера Бойко Борисов и какъв съвет би му дала?
- Борисов е много амбициозен човек. Обичан от едни и мразен от други. Успя да направи доста неща. Малко ми е рано да давам съвети на Бойко, по-скоро той трябва да ми дава на мен.
- Носителка си на титлата "Мис Туризъм", готова ли си за министър на туризма?
- Да! Много бих се радвала, но повече удоволствие би ми доставило някой ден да съм министър на вътрешните работи. Достойно мога да заместя Румяна Бъчварова след известно време. Ще проучвам, ще участвам във всяка една акция и ще държа нещата изкъсо (смее се). Ще натрупам знания, опит и тогава. Аз съм амбициозна и съм сигурна, че ще се справя.
- Имат ли място красивите жени в политиката?
- Разбира се, че имат. Сега също има много красиви жени. Но в политиката те преминават в една друга възраст. Няма как една 20-годишна красавица да е щ1 в политиката. За мен Юлияна Дончева е пример за успяла и красива жена в тази сфера. Но красотата не е решаващ фактор, всичко зависи от знанията, интелекта, възможностите от това до каква степен си амбициозен и подготвен. На красивите жени винаги им се налага да се доказват двойно повече от останалите, защото много често са подценявани. Аз познавам много красиви жени, които са интелигентни и не се връзват със стереотипа.
- Притеснява ли те, че може да станеш първият депутат или министър със силикон?
- Не, изобщо не ме притеснява. Уголемяването на бюста ми е в нормалните граници, мисля, че не съм прекалила. Това не ме притеснява, нито смятам да го крия. Не мога да кажа, че съм напълняла на гърди. Аз работя като модел и всяка една промяна е видима за всички. Ако имах друга професия, нямаше да седна да се хваля, че съм си сложила силикон. 
- Няма ли да разсейваш депутатите?
- Това е техен проблем. А и аз ще им говоря толкова интересни неща, че те ще забравят за визията ми (смее се).
- Следиш ли световната политика? Путин или Обама?
- Абсолютно Путин. Той е пример за държавник и истински лидер. Много харесвам Путин и управлението му, като политик ми допада. Освен това е здрав и поддържан мъж. Симпатизирам на Русия в конфликта със Запада. Те са прави да си отстояват техните позиции и тяхната независимост. Не е работа на Америка да диктува европейската политика.
- Ако влезеш в политиката, ще оставиш ли футболистите?
- Аз не съм ги взимала, че да ги оставям. Просто съм фен и обичам спорта, а не футболистите. То и Бойко Борисов влезе в политиката, но не заряза спорта, а си рита и играе тенис.
- Ще кажеш ли най-накрая истината за Валери Божинов, с когото все още те свързват?
- Истината е, че този човек не го познавам и не съм разговаряла с него. Писаниците, че аз съм му някаква бройка номер 1000, са пълна измислици. Това просто не се е случвало. Валери Божинов се различава много от типа мъже, които харесвам. Нямам нищо против човека, но нямам нищо общо с него и не знам защо името ми се свързва с него. Приемаш го един път, втори път, но когато това продължава три години, вече е прекалено. Ако някой има интерес постоянно да се споменава името на Валери, нека да не е за моя сметка. Не ми е приятно.
- Ти си любимка на феновете на ЦСКА, които често те виждат на стадиона. Трябва ли държавата да помогне на клуба?
- Разбира се, че трябва. Ако тя не помогне, кой. Не може да се разчита само на отделна личност. ЦСКА не заслужава това, което се случва. Не мога да си обясня как допуснаха нещата да стигнат дотук. За съжаление е имало некачествени хора, които са допускали грешки, но нека не страдат милиони заради тях. Нито един отбор не можем да наречем новия ЦСКА, той е един. Има два големи отбора и това са ЦСКА и "Левски". Те трябва да съществуват.
- Спечели конкурс в Южна Корея. Имаш ли нови предложения?
- Имам предложения за нови пътувания, които засега обмислям. Имам и работа в България като модел, начело съм и на кампания за борба с анорексията. Не мога да пътувам за големи периоди, а повечето предложения са свързани с престой от 2-3 месеца. Само това лято бях в четири държави - Русия, Южна Корея, Гърция, Турция

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама