Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5043081 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Ванеса: Искам да съм втората Алисия

Ванеса е родена на 10 април 1992 г. в Ямбол. На 16 години се явява на прослушванията за "Мюзик айдъл" и стига до театралните кастинги. Думите на покойния Вили Казасян, че гласът й става само за озвучаване на детски филми, я подтикват да започне сериозна професионална работа върху гласа си.
Ванеса предизвиква фурор в попфолка. С пускането на дуета си с Алисия - "Малката", е сред най-слушаните изпълнители. Пред "България Днес" тя говори откровено за личния си живот, мъжете и на какво е готова в името на успеха.

 

- Ванеса, набираш все по-голяма популярност като "Малката Алисия". Как се чувстваш от това сравнение?

Реклама


- Още в самото начало на кариерата ми доста ме оприличиха с нея, което може само да ме радва. Дай Боже, един ден да стана втората Алисия и да стигна нейното ниво. Искам да следвам нейните стъпки и да вървя по нейния път.


- Алисия преживя доста драми в личния си живот и се бори с много атаки. Ти готова ли си да водиш подобни борби?


- Мисля, че съм готова. Много съм амбицирана да работя и да покажа на хората коя съм и какво мога. Вярвам, че рано или късно ще дойде този момент, в който да ме оценят. Имам много силна вяра в себе си и това, което правя.


- Кариерата на първо място ли е в живота ти?


- На първо място са синът ми и кариерата ми.


- Често в попфолка се появяват млади момичета, които блясват изведнъж, но също така бързо изчезват. Притесняваш ли се, че това може да е и твоята съдба?


- Мисля, че няма да ми се случи. Знам, че когато правя точните неща и имам подкрепата от моя продуцент Виктор Касъмов, всичко ще се случи по начина, по който го искам. Първата ми песен излезе през 2012 г., но пусках рядко проекти.


- Чувстваш ли се известна?

Реклама


- Може би малко. Хората започнаха да ме разпознават. Постоянно фенове ми пишат във Фейсбук и ми пращат снимки. След последната ми песен драстично се увеличиха последователите ми.


- А мъжете увеличиха ли се?


- И мъжете се увеличиха. И те ми пишат постоянно и ми свалят звезди. Свалките им обаче са предимно клиширани. Не са ми много интересни, общо взето. Като цяло има мъже, които знаят как да започнат разговор с една жена и да я накарат да се почувства желана. Но има и такива, които не могат. Това е истината. Доста трудно някой би успял да ме заинтригува. Повечето, които ми пишат, си приличат в подхода, който избират към мен.


- Знам, че с бащата на детето ти сте разделени. Какво се случи?


- Случи се това, че не сме заедно - разделихме се. Ние все още имаме брак, но не поддържаме връзка. Причината не е само една, доста са. Това са някакви натрупвания с годините на различни проблеми. Просто дойде моментът, в който нещата ескалираха и всичко дойде в повече.


- Ти ли реши да сложиш края?


- Не искам да казвам, че аз съм го решила. По-скоро взехме това решение заедно, тъй като и двамата не се чувствахме добре с това положение. Напрежението на мен лично много ми тежеше.


- Вие живеехте в Ямбол. Спирал ли те е да идваш в София да се развиваш и да правиш кариера?


- Не ми е пречил. Аз съм пътувала до София, когато съм имала ангажименти. Даже доста често ме е придружавал. Но в крайна сметка е трудно, когато си в този бранш, да си задържиш семейството. От моя страна не кариерата ми е причина за раздялата, от негова страна - не знам, но със сигурност е допринесла. Работата ми е свързана с нощни участия и шансът мъжът до мен това да го притеснява е много голям. Сигурна съм, че ще е така. На този етап мъжете са много на заден план за мен.


- Сама ли гледаш детето си?


- Моите родители много ми помагат, за което съм им изключително благодарна. Отдадени са 100% на мен и детето ми. Без тях щеше да ми е много по-трудно. Те живеят в Ямбол и пътувам постоянно до там, за да мога да си виждам детето. Трудно е, но аз съм оптимист, че ще се справя.


- Каза, че още си омъжена. Това означава ли, че си си оставила вратичка някой ден отново да се събереш с мъжа си?


- Не, не сме си оставили вратичка. Просто не сме си приключили отношенията официално. Никой не е предприел първата стъпка за официалната раздяла. Няма път назад от моя страна, мисля и от негова. Когато двама души веднъж се разделят, не мисля, че втори път могат да им се получат нещата.


- На когото не му върви в любовта, му върви в кариерата. Сега пусна тоталния хит "Малката". Разкажи за проекта.


- Първоначално песента беше запланува като самостоятелно парче. Впоследствие решихме с моя продуцент, че е доста подходящо и Алисия да се включи. С нея много си приличаме по стил на изпълнения. На мен идеята много ми допадна и я поканих. Тя прие със удоволствие и много й благодаря за това. Алисия прие целия проект много присърце и се раздаде на повече от 100%. Тя е прекрасен човек и един ден искам да достигна нивото й.


- Тя също е майка - говорите ли си за децата?


- Да, говорим си. Обичам да споделям с нея, защото я чувствам много близка. Тя е много коректна към хората и ми дава съвети. Искам един ден да бъда като нея.


- Ти ли си лирическата героиня, ти ли си "малката"?


- Да, аз съм малката, аз съм опасната, аз съм тази, която се изправя, след като падне. В песента има биографичен елемент - това е преживяна история в даден период от живота ми. Аз си преживявам всяка песен, но точно тук много силно влязох в текста и клипа - то си и личи. Още докато записвах, емоцията ми идваше много отвътре.


- Какво ти е мнението за пластичните операции?


- Не съм против, ако не са прекалено. Аз лично бих си сложила силикон в гърдите, въпреки че преди не исках. След като родих, нещата се промениха и искам силикон за повече самочувствие. Не търся обаче големи количества.


- Визията или гласът е по-важен в песен с клип?


- Трябва и от двете поравно. Тези, които залагат на повече визия, може би нямат достатъчно глас. Слава Богу, имам глас, така че нямам такива проблеми.


- Гледаш ли футбол?


- Да.


- Заради футболистите ли?


- Ами, има и хубави, добре изглеждат и с добри тела. Николай Михайлов и Валери Божинов например, са хубави мъже. От бойните спортове не ми допадат толкова много.


- Кой ти е любимият отбор?


- "Левски".


- Гледаш ли "ВИП брадър"?


- Не, не съм гледала нито един епизод. Още в самото начало не ми стана интересно. Пуснах го за 2 минути и смених канала.


- Каква специалност си завършила?


- "Счетоводство и контрол" в Икономическия университет във Варна.


- Защо не отиде в някоя счетоводна къща, а реши да ставаш певица?


- Това ми е писано да правя. Счетоводството изгуби един кадър, но музиката спечели друг.


- Какво следва за теб оттук нататък?


- Продължавам с новите проекти. Подготвям песен, с която няма да се бавя. Хванала съм вълната и не мисля да я изпускам. Трябва да си постоянен, за да ти се получат нещата. Не съм работохолик, но се раздавам на 90%, щом е за кариерата ми.


- Личи ти, че си зодия Овен.


- Много добри сме като хора. Доста съм наивна. Знае се от всички, че сме много инати - винаги сме с рогата напред и никога назад. Красиви сме, естествено. Като цяло сме добри.


- Четеш ли книги?


- Да, дори в момента чета една - "Шансовете" на Джаки Колинс.

Реклама
Реклама
Реклама