Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5048747 www.bgdnes.bg

Лепа Брена идва с екип лекари

Иво АНГЕЛОВ

Легендата на балканската музика Лепа Брена ще бъде стриктно наблюдавана от лекари по време на концерта й в София другата седмица, научи "България Днес".


Медиците ще бъдат зад сцената в зала "Арена Армеец" по време на цялото зрелищно шоу. Причина за тяхното присъствие са здравословните проблеми, които преследват изпълнителката през последните години. Сърдечни пристъпи и високо кръвно преди време поставиха под сериозен въпрос бъдещата й кариера. Лекари в Сърбия я посъветваха да спре с големите концерти, защото в противен случай има опасност да получи инфаркт на сцената. Босненката обаче реши да рискува и продължава да изненадва почитателите си с впечатляващи представления.

Реклама


Първата си криза тя получава през 2004 г., когато е на 45 години. Внезапно й прилошава и близките й викат Бърза помощ. Лекарите установяват, че има високо кръвно и препоръчват пълен покой, но Лепа Брена не спазва указанията им и приема няколко покани за концерти.


"Не мислех, че е нещо сериозно, продължих със същото темпо и все така живеех на пълни обороти. Не искам да спра да пея, имах криза, малко бях уплашена. Просто ми трябва пауза и време, в което да си почина", заяви преди време балканската певица.
На концерта на 22 октомври в София обаче медиците ще бъдат неотлъчно до нея, за да не се стигне до неприятен инцидент. Отсега Лепа Брена е заявила, че ще се раздаде максимално за българските си почитатели, които още от миналото са й на сърце.


Изпълнителката дори не се разсърди, когато стана ясно, че датата на концерта се променя от 24 на 22 октомври заради местните избори. "Срещата ми с българската публика ще е два дни по-рано - какво по-хубаво от това! Изборите наистина са важни за всеки народ. Разбирам добре това. За мен и моя екип това не е проблем, дори напротив - радвам се, че ще се видим с българските ми почитатели по-рано от предвиденото", възкликна тържествено Фахрета Яхич, както е истинското й име.
Балканската мегазвезда Лепа Брена отряза всички мераци на родните политици да се включи в предизборните им кампании за местния вот. Въпреки многобройните отправени покани легендарната певица не е пожелала шоуто й у нас да бъде част от агитационните им програми. Брена категорично е отказала предложените баснословни хонорари с аргумента, че не иска събитието да бъде обвързвано и свързвано с конкретна политическа сила у нас.


Упорито обаче се коментира, че концертът другата седмица ще е последният на изпълнителката в България. Според близки на певицата именно това е причината Брена да подготвя бляскаво шоу на световно ниво и в нечувани мащаби. 25 години след концерта на Националния стадион "Васил Левски", на който фолклегендата кацна с хеликоптер пред публика от над 100 000 души, тя е заявила, че ще се завърне с невиждано досега шоу.


За митичния концерт тя признава, че първоначално е помислила, че се провежда футболна среща и затова има толкова много хора. Когато разбрала, че хората са дошли заради нея, едва не припаднала от вълнение. И досега концертът на Лепа Брена в София от лятото на 1990 г. се смята за един от най-посещаваните у нас.
Легендата на Балканите неведнъж е заявявала, че срещата й с българската публика е изключително ценна за нея и в момента подготовката за шоуто на 22 октомври е най-важният й приоритет. Певачицата вече усилено репетира с екипа си и обещава много изненади, които ще направят преживяването незабравимо.


Лепа Брена започва музикалната си кариера през 1981 г., като досега има издадени 17 албума и 2 макси сингъла. От 1991 година е омъжена за бившия тенисист №1 на Югославия Слободан Живойнович, който е до нея във всички трудни моменти. С него имат двама синове - Стефан и Виктор.

Реклама

Пуснаха още 1000 билета

Изключителният интерес към грандиозния концерт на символа на балканската музика Лепа Брена е причина организаторите да пуснат в продажба още 1 000 допълнителни билета от всички ценови категории.


Грандиозното събитие ще събере на едно място богаташи, плеймейтки и попфолк изпълнители, както и депутати и спортисти. Огромният интерес към впечатляващото шоу на певицата на Балканите съвсем очаквано провокира и небивала надпревара за най-хубавите места в "Арена Армеец". Доказателство за това е и скоростта, с която се разграбват наскоро пуснатите в продажба ВИП билети за събитието, които са ограничени.


Началото на концерта е от 20 часа, а билетите са на цена от 20 до 55 лева. Подгряващ изпълнител ще бъде Азис.

Реклама
Реклама
Реклама