Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5062806 www.bgdnes.bg

Крисия пред "България Днес": Габи може да спечели "Евровизия"

"Харесвам Габи като певица, допада ми как пее. Мисля, че има шансове да спечели детската "Евровизия". Това заяви пред "България Днес" детето чудо на българската музика Крисия, която през миналата година завърши на второ място на песенния фестивал.


12-годишната Габриела Йорданова от Русе ще представи България на детската "Евровизия 2015". Финалистът беше избран след вот на журито и на зрителите. Тя ще се яви с песента "Цветът на надеждата", чийто видеоклип от няколко дни се върти в медиите. В музикалния проект участва и 12-годишният Иван Стоянов от Бургас, който остана на второ място на кастинга.

Реклама


Талантливата Крисия призна, че още от началото Габи й е била сред фаворитките и се радва, че точно тя ще представи страната й. Слушала е песните и на другите участници и смята, че Габи има шанс да се пребори за победата.


Престижната музикална надпревара ще се проведе за първи път у нас на 21 ноември тази година. 13-ото издание на песенния фестивал ще бъде в зала "Арена Армеец". Песенното състезание ще се излъчи на живо. Зрителите ще могат да гледат хлапетата и от малкия екран, и онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в надпреварата.


Крисия отново ще има значима роля в конкурса, като ще участва в откриването и закриването му. Най-вероятно Крисия ще изпълни парчето "Планетата на децата", с която се пребори за второто място на последното издание на детската "Евровизия" в Малта през миналата година. За нея музикантите от "Ку-ку бенд" ще композират и чисто нова песен, която също да представи от сцената на международната музикална надпревара.


"Крисия заслужава изключително много да бъде част от детската "Евровизия", защото именно тя я докара в България. Целият процес се движи от Слави Трифонов и той до последно ще решава каква ще е нейната роля", обясни пред "България Днес" бащата на малката красавица - Марин Тодоров.


В началото на този месец на специално събитие пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в столицата Крисия представи тазгодишния химн на детската ДЕвровизия 2015У - Discover (от англ. "Откривай"). Автори на музиката са Евгени Димитров-Маестрото, Васил Иванов-Декстър и режисьорът на шоуто на детската "Евровизия" Гордън Бонело. Текстът е дело на Мат Мушу - автор и на миналогодишния химн Together ("Заедно").


Интересът към детската "Евровизия" расте и очакванията са билетите за фестивала да бъдат скоростно разпродадени. Целта е с приходите от талоните за вход да се компенсират част от вложените средства за организацията на мащабното събитие. Това ще е поредното значимо събитие, което ще се проведе в зала "Арена Армеец", където напоследък свикнахме да виждаме всички седалки да са заети от ентусиазирани посетители.

Реклама
Реклама
Реклама